U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : A.c. Baantjer - De Cock En Dood Door Hamerslag.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/0441920/ en is laatst upgedate op 31/08/2001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 594 woorden.


Tijdens dienst zaten Cock ( met ceeooceekee) en zijn collega ‘Vledder’ op het bureau toen er een mevrouw binnen kwam ( Madeleine de Bouchardon ongeveer 20 jaar oud), ze vertelde dat haar ex-man Harold de Vries haar lastig valt en vroeg een straatverbod tegen die man aan. Ze vertelde ook dat het zo erg was dat haar broers Harold de Vries gewaarschuwd hadden om te stoppen met het treiteren van haar, of anders zouden haar broers hem van kant maken.
De volgende avond wordt in een kraakpand aan de Oostenburgergracht in Amsterdam het lijk gevonden van een Antwerpse Diamantair. Er zijn geen sporen van misdaad.


Die zelfde avond dat Cock ( met ceeooceekee) en zijn collega ‘Vledder’ dat te horen kregen gingen ze naar de plaats van ongeval toe. Ze onderzochten het een beetje en daarna nam de ambulance het slachtoffer mee naar het laboratorium van Dokter Rusteloos. Toen Cock en Vledder terug aankwamen in het bureau bekeken ze de portefeuille en veronderstelden dat het Harold de Vries was, de ex-man van Madeleine de bouchardon.


Ze gingen toen op onderzoek uit en tijdens het onderzoek kwamen er regelmatig kennissen over de vloer o.a Jeroen van Moordijk ( de vriend van Madeleine de Bouchardon) om te vertellen dat hij niet gemoord had. Er kwamen ook zwervers langs ( vrienden van Harold de Vries, vb; Adriaan van Bovenkerk, Jules de Graaf, Johny van der Kamp) om ook hun verhaal van de situatie te vertellen. Zo vertelde Jules de Graaf dat op de plaats van de moord een rooster lag waar warme lucht uitkwam en dat de zwervers daar als het koud was op gingen liggen en het was ook groot genoeg voor twee zwervers naast elkaar, en hij dacht dat één van de zwervers samen met Harold de Vries op het rek lagen en dat de ene zwerver het niet pikte omdat hij ruimte wou en Harold de Vries vermoorde.


De volgende dag moest de Cock bij Commissaris Buitendam komen om te vragen waar hij en zijn collega Vledder’ mee bezig waren, want hij vondt het niet zo’n goed idee omdat hij zei dat als er nog een moord zou plaatsvinden zijn naam helemaal ten onder zou gaan.


En ja hoor, ze kregen weer te horen dat er weer een moord was gepleegd en weer op een zwerver ( Johny van der Kamp). De Cock ging effe met zijn collega naar het café van Smalle Lowietje, daarna gingen ze naar de ‘vriendin’ van Maurice de Bouchardon, laetitia van Dalen om ook haar verhaal te horen en het bleek dat er een gigantische gaos bij de familie de Bouchardon was. De dag daarna kregen ze weer te hornen dat er een moord was gepleegd op Jules de Graaf. Het onderzoek ging verder, ze hadden gehoord van getuige dat er een man met zwerver kleding rond reed in een zwart busje en toevallig zagen de Cock en Vledder hem en even later hadden ze met wat hulp de verdachte te pakken. Het was Jeroen van Moordijk.


Toen ze hem hadden opgepakt had hij een klein stuk krom hout met een scherp stuk steen er aan vast gebonden ( een hamer uit de steen-tijd). Dit was het moord wapen waar de andere drie zwervers mee vermoordt waren. Bewijs genoeg om te zeggen dat jeroen van Moordijk de dader was van de drie dubbele moord. Aan het einde van de week nodigde de Cock en zijn vrouw Vledder en commissaris Buitendam en hun vrouwen uit om de goede afloop te vieren en ook omdat de Cock met pensioen ging.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen