U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Engelse Contraspionagedienst - De Onwaarschijnlijke Spion Ingezonden Door: Ray .
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=723 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 492 woorden.

Leesverslag 5: Recensie

Het boek “de onwaarschijnlijke spion” heb ik onlangs gelezen. Ik vind het een heel aardig boek omdat spanning en sensatie goed worden afgewisseld met originele ontknopingen.

Het boek gaat over de tweede wereld oorlog en een vrouwelijke spionne in Londen. Deze vrouw moet de oorlog weten te winnen voor de Nazi’s door belangrijke gegevens te verzamelen over de geallieerde invasie. Haar naam is Catherine Blake. Commander Alfred Vicary van M15(engelse contraspionagedienst) wil het omgekeerde, het is zijn opdracht om de nog onbekende Catherine op te sporen. Echter Catherine is geen groentje maar een van de best getrainde agenten van de Nazi’s die in Londen rondlopen. Haar dekmantel is waterdicht, omdat ze al in Engeland is sinds 1938. Niet een van de al opgepakte agenten kent haar naam of weet wie ze is.

Een andere hoofdpersoon is commander Jordan, hij is een ervaren ingenieur die moet helpen bij het bouwen van een kunstmatige haven voor de invasie in Normandië. Hij is heel kwetsbaar want hij heeft kortgeleden zijn vrouw verloren. Catherine moet hem verleiden en de geheimen van de geallieerden stelen. 1 Tot 2 keer slaagt ze hier in, maar dan komt Vicary erachter dat ze Jordan verleidt met haar super uiterlijk, via zijn uitstekende bronnen. Als Catherine doorheeft dat ze een grote fout heeft gemaakt, is het al te laat en moet ze alle mensen die haar voor de voeten lopen vermoorden. Natuurlijk laat dit sporen na en nadat Vicary haar heeft getraceerd gaan zijn mannen van M15 haar volgen. Natuurlijk wordt aan Commander Jordan verteld wat voor een vuil spelletje Catherine met hem gespeeld heeft. Hij wil om haar terug te pakken graag meewerken met het plan van Vicary om haar valse documenten door te spelen. Na een week wordt Catherine argwanend en wil vluchten omdat, het haar te heet onder de voeten wordt. Haar vluchtplan is al helemaal uitgewerkt: ze zal met een bootje dat in Cleethorpes klaarligt naar een onderzeeër varen, die haar weer terug moet brengen naar Duitsland. Maar met de onderzeeër in zicht wordt ze toch nog onderschept door Vicary, die wordt bijgestaan door een korvet van de kustwacht die haar met behulp van granaten belet aan boord te gaan van de onderzeeër. Ze wordt in die beschieting ook geraakt door een granaat en is opslag dood.Het einde is toch wel eigenaardig, het blijkt namelijk dat de bazen van Vicary al lang wisten dat er een Duitse spion was die de D-day plannen wilde stelen. Ze waren dan ook zo slim geweest om al vanaf het begin valse documenten aan Catherine door te spelen via Jordan zonder dat iemand het in de gaten had gekregen. Ze hadden Vicary dat niet verteld omdat alles wat hij deed zo echt mogelijk moest lijken. (achtervolgingen, arrestaties etc.)Het is een heel boeiend boek dat veel onverwachte wendingen heeft en boordevol actie staat. De schrijver daagt je ook uit om verder te lezen door de hoofdstukken lang te maken.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen