U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Francine Oomen - Hoe Overleef Ik De Brugklas?.
Deze versie komt van http://www.verslagen.com/index.php?page=boek_toon&boek_id=536 en is laatst upgedate op 30/11/-0001.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 516 woorden.

SamenvattingBoekverslaggevingSamenvatting van het verhaal:Het boek gaat over Rosa die problemen heeft in de brugklas.Rosa is een meisje met blond krullend haar.Ze is een rustig, onzeker maar toch vrolijk meisje van 13 jaar.Rosa is bevriend met Jonas.Ze hebben elkaar op vakantie leren kennen en sindsdien e-mailenze met elkaar.Jonas is 12 jaar. Hij draagt een bril en is erg behulpzaam.Hij is ook nieuwsgierig naar wat er gebeurt in de brugklas omdathij volgend jaar zelf ook naar de brugklas gaat.Samen met haar vriendinnen Lidwien en Sascha zit Rosa in de brugklas.Lidwien is net als Rosa een rustig meisje.Sascha durft werkelijk alles en doet ook alles zonder het te vragen.Bij hen in de klas zit ook Esther.Esther wordt gepest omdat ze een bril heeft en rare kleren draagtdie haar moeder zelf ontwerpt. Ze wordt Jampotje genoemd.Het verhaal speelt zich af op school.Er gebeuren allerlei dingen met Rosa en haar vriendinnen.Haar problemen bespreekt ze niet alleen met haar vriendinnenmaar ook met Jonas.Zo probeert ze alles zo goed mogelijk op te lossen.

Eigen mening over het boek:Het boek Hoe overleef ik de brugklas is echt een boekvoor mijn leeftijd omdat er situatiesin voorkomen die je ook mee zou kunnen maken dat is herkenbaar.Bijv. Rosa krijgt allemaal pukkels(puistjes),op deze leeftijd (12-13) en dat heb ik ook.Vervolgens vind ik dat het verhaal vlot verteld word omdat zegeen moeilijke woorden gebruiken en het daardoor goed te lezen is.Bijvoorbeeld: “Niemand wil met Esther omgaan.Sascha heeft zo’n beetje de hele klas tegen haar opgestookt.Sascha is met haar grote mond en haar snelle grapjes,net zoals op de basisschool, de populairste van de klas.Rosa heeft het gevoel dat ze toch iets moet doen,ook al is ze bang voor Sascha’s scherpe tong.Ze slikt en haalt diep adem.‘ waarom pest je Esther eigelijk zo?’( precies overgetypt zoals het in het boek staat)Tenslotte vind ik de gebeurtenissen uit heb boek verrassendomdat je het niet kunt voorspellen wat er gaat gebeuren.Bijv. Sascha laat samen met haar vriend een tongpiercing latenzetten en haar haren kort laten knippen en blond latenverven zonder het aan haar moeder te vragen.Over de schrijfster:Francine Oomen werd in 1960 in Laren geboren.Sinds ze klein was, heeft ze hobby’s en die zijn altijdhetzelfde gebleven: lezen, schrijven en tekenen.Ze schrijft voor kinderen van alle leeftijden.Francines boeken zijn spannend, grappig en altijd vol verrassingen enfantasie. Ze illustreert en ontwerpt ook boekjes voorpeuters en kleuters. Ze heeft drie kinderen Joris, Lotte en DaanSoorten boeken: voor ongeveer 12 jaarWaar gaan ze over: ze gaan allemaal over hoe je iets overleefd.Ze vertelt een verhaal over hoe iemand iets heeft meegemaakten ze geeft daarbij tips.Wat wil ze bereiken: ze willen kinderen voor bereiden op dingendie je allemaal mee kunt maken en dit vertelt ze in eengrappig verhaal.Andere boeken:Hoe overleef ik mijn vakantie?Hoe overleef ik het jaar 2000?Hoe overleef ik mijn eerste zoen?Hoe overleef ik mezelf?

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen