U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Jay Bennett - Coverup.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=706 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Engels en het aantal woorden bedraagt 751 woorden.

LEESVERSLAG ENGELS

1 Auteur: Jay Bennett.

Titel: Coverup.

Jaar eerste druk: ?

Plaats: ?

Uitgever: Faurcett Juniper Books.2 Motivering keuze: Ik moest een boekverslag maken voor engels en dit boekje had ik nog niet gelezen.3 Flaptekst*: “Wat is er toch gebeurd die nacht”, vraagt Brad zichzelf af. “Er is iets gebeurd, ik voel het gewoon. Alleen mis ik het bewijs. Of…verbeeld ik het me allemaal maar? Misschien was ik inderdaad wel dronken zoals Alden me vertelde en heb ik allerlei dingen gezien die helemaal niet gebeurt zijn, hoewel…ik hoorde in de auto toch echt een enorme klap, alsof we tegen iets aanreden. Ik weet het zeker! Verdomme..wie moet ik toch geloven…mezelf of mijn beste vriend…ik bedoel…Alden zou toch niet tegen mij liegen? Nee, dat zou ik ook nooit tegen hem doen of…Weet je wat, ik ga op onderzoek uit…ik moet dit uitpluizen…ik moet de waarheid weten! Wat is er die nacht toch gebeurd………”

*(invalshoek: levensbeschouwelijke dingen)4 Verhaalanalyse:

5.1 De belangrijkste personen.

Bradley: Brad is de hoofdpersoon van het verhaal. Brad is een jonge kerel die het gevoel heeft dat er iets gebeurd is die ene nacht. Iets ergs. Zijn vrienden zeggen echter dat er niks gebeurd is en dat hij teveel gedronken had. Brad weet niet wie te geloven; hijzelf of zijn vrienden? Om het antwoord te vinden gaat hij op onderzoek uit. Brad is erg nieuwsgierig en vastberaden. Verder geeft Brad nooit op en beschikt hij over n groot uithoudingsvermogen.Alden: Alden is de beste vriend van Brad en kenen elkaar al van kleins af aan. Alden is degene die het ongeluk veroorzaakt heeft, maar maakt van de situatie gebruik door te zeggen dat Brad dronken was en dat er niks gebeurd is. Uiteindelijk vertelt hij de waarheid aan Brad. Alden heeft ervoor gezorgd dat alleen hijzelf een straf kreeg opgelegd en dat Brad vrijuit kon gaan.Ellen: Ellen is een meisje dat haar vermiste vader zoekt. Ze komt Brad tegen als hij op zoek is naar bewijs. Brad wil haar graag helpen met zoeken naar haar vader op de voorwaarde dat zij hem een lift naar huis geeft. Uiteindelijk komen ze tot de ontdekking dat de auto tegen een man is gereden en dat die man de vader van Ellen betreft. De vermoedens van Brad zijn bewezen. Er is inderdaad toch wat gebeurd die nacht.Judge: The Judge is de vader van Alden. Hij heeft veel macht in het verhaal. Iedereen moet naar hem luisteren. Hij is samen met Alden naar het politiebureau gegaan en heeft daar verteld wat er gebeurd is. Judge belt daarna Brad (die toen nog nergens vanaf wist) en vertelt Brad dat er die nacht niks gebeurd is en dat hij en/of Alden nooit meer dronken achter het stuur mogen gaan.5.2 De Tijd.

Het verhaal speelt zich af in de zomer. Er wordt vaak gesproken over zon, strand en bepaalde zomerkleding.

De opbouw van het verhaal is chronologisch en er zijn geen flashbacks aanwezig. Wel denkt Brad zo af en toe terug aan de gebeurtenissen voor het ongeluk.5.3 De Plaats.

Ik neem aan dat het verhaal zich ergens in de VS afspeelt. Dat komt door bepaalde gebruikte woorden voor allerlei plaatsen en bedrijven, zoals: Winstons Body Shop. Het verhaal draait toch ook een beetje om de plaats waar het ongeluk heeft plaatsgevonden: The BeachHighway op de Wilson Lane. Op deze plekken worden veel gesprekken gevoerd en gaat bijvoorbeeld Brad op zoek naar bewijzen voor zijn vermoedens.5.4 Vertelstandpunt.

Het verhaal wordt verteld door de ogen van de hoofdpersoon (Brad) in chronologische volgorde.5.5 De Stijl.

Ik vond het boek, het verhaal gemakkelijk en fijn om te lezen. De zinnen zijn duidelijk en er wordt veel dialoog gebruikt.5.6 Thematiek.

Ik denk dat het thema van dit boek The Bizarre is. Dit om de volgende redenen:

- Niemand vertelt Brad de waarheid over het ongeluk, waarom is niet duidelijk. De man die is aangereden heeft tenslotte niets aan het ongeluk overgehouden. (later wordt dit wel duidelijk)

- Er is gestold bloed gevonden, maar bleek niet van het slachtoffer te zijn.

- De man die is aangereden heeft helemaal niets aan het ongeluk overgehouden wat vreemd is, omdat de auto vol op hem inreed.5.7 Conclusie.

Ik vond het echt een heel leuk boek om te lezen: er gebeurde veel spannende dingen, er was veel actie en veel vermoedens en veel dialoog. Er is geen moment geweest tijdens het lezen dat ik het saai vond.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen