U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Dirk Bracke - Het Uur Nul.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=692 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 335 woorden.

Het boek begint met een jongen, Filip genaamd, die een meisje van plezier opzoekt in de toiletten van zijn school. Ben informeert ernaar en is stikjaloers.

Filip laat zich dan inpalmen door de drugs en Ben vergezelt hem naar de dealer. Filip en de dealer spuiten samen een dosis heroïne. Daar stond Ben met de spuit in zijn handen. Hij twijfelde of hij zou spuiten. Er hing een druppel bloed aan de naald.

Op een dag ontmoet Ben Diana en het is liefde op het eerste gezicht. Ze gaan samen naar het rockfestival Torhout/Werchter waar ze samen in een tent overnachten, met alle gevolgen vandien.

Ben is normaal gezien de beste atleet van zijn klas, maar hij verslecht zienderogen. Toen hij verloor tegen de slechtste van zijn klas besloot hij toch maar eens een dokter op te zoeken. Daar werd de fatale diagnos gesteld: Ben was seropositief. Dit veroorzaakte natuurlijk een barst in de relatie tussen Diana en Ben, ondanks ze altijd het condoom gebruikten. Gelukkig bleek Diana seronegatief.

Zijn vader wou geen enkel contact meer met hem, omdat hij dacht dat Ben homo was. Het ging almaar bergaf met Ben. Hij ruziëde met iedereen en hij had geen enkele vriend meer. Hij moest regelmatig naar het ziekenhuis om een zak bloed.

Bij iedere kleine verkoudheid moest hij twee weken het ziekenhuis in. Hij kon niets meer. Hij kon zelfs niet meer wandelen. In het laatste hoofdstuk van het boek, sluit hij terug vrede met Diana. Hij vertelde haar hoe hij aan aids geraakt was: hij was ook naar dat meisje van plezier in de toiletten geweest. Na Diana's vertrek zag hij het niet meer zitten, want hij kon zelfs niet meer kussen.

Hij nam de gordel uit de kamerjas, knoopte hem rond zijn nek en liet het liedje van Queen draaien op zijn CD-speler, met de tekst: It's better to burn out than to fade away. Het andere eind van de gordel knoopte hij aan zijn bed. Met een lichte plof liet hij zich op de grond vallen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen