U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Henk Van Kerkwijk - Schakelfout.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1523 en is laatst upgedate op 06/05/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 841 woorden.

Boekverslag 2 Schakelfout, Henk van Kerkwijk.2.A.

De titel is: Schakelfout. Er is een ruimteschip die een schakelfout maakt en neerstort in het plaatje Weesp. Hij veroorzaakt er heel veel onrust.B.

Over de schrijver.

Henk van Kerkwijk is geboren op 28 mei 1940 in Amsterdam. Toen hij 14 jaar was ging hij toneelstukken schrijven. Toen hij een hoorspelen had gewonnen bij de VPRO ging hij ze daar zelf schrijven. In 1965 ging hij boeken schrijven voor volwassenen. Hij schreef een roman die “De stervende dode” hete. Daarna schreef hij verhalen- en gedichtenbundels voor volwassenen. In 1967 kwam zijn eerste kinderboek uit. Het was een roman voor kinderen. Dit boek verscheen in 1970.C.

Andere boeken van deze schrijver zijn bijvoorbeeld:

*Complot op volle zee.

*De Griezelgolf

*De Bezeten Dunschiller4.A.

Hoofdpersonen.

Aarnout: Hij is een overbuurjongen van Bella. Hij zit bij Bella, Hans en Magda in de klas.

Bella: Overbuurmeisje van Aarnout. Zij zit Bij Aarnout, Hans en Magda in de klas.

Aarnouts vader (Mr. Person): Hij is de vader van Aarnout. Hij werkt bij de politie als brigadier.B.

Eigenschappen.

Aarnout: Aan het begin van het verhaal is het een Pestjoch. Maar later doet hij wel aardig. Hij heeft een vreemde manier van verkering zoeken.

Bella: Praat met boekentaal. Ze kan erg boos worden.

Aarnouts vader (Mr. Person): Nieuwsgierig, Bang.

Het zijn allemaal volhouders.C.

Bijpersonen.

Hans: Zit bij Bella en Aarnout in de klas. Hij is de broer van Magda. Ze wonen in een boerderij bij het

opgespoten land

Magda: Zit bij Bella en Aarnout in de klas. Zij is de zus van Hans.

Tante: Helpt met het uitvoeren van het laatste plan.

Vader van Bella: Hij kijkt voordurend op zijn horloge (zenuwachtig).

Journalist: Hij trekt bij Magda en Hans in om het ruimteschip beter in de gaten te houden.

5.

Samenvatting

In het heelal vliegt een ruimteschip razendsnel door de lucht. Opeens maakt hij een schakelfout en stort op de aarde af. Hij kan nog net optijd een noodlanding maken. Ondertussen moet Person surveilleren. Hij is eigenlijk een brigadier, maar omdat bijna alle Politieagenten griep hebben moet hij het doen. Hij rijdt door de stad en opeens krijgt hij een bericht dat hij naar de boerderij moet omdat daar iets vreemds was gebeurd. Ze zaten TH. te kijken en opeens werd de tv zwart, daarna was je eigen huis te zien op het beeldscherm en daarna was je tv kapot. Toen de mensen daarna naar buiten renden zagen ze nog even een groene schim. Person reed naar de boerderij toen hij opeens een groene schim zag. Hij parkeerde zijn auto en ging er naartoe. Bij het opgespoten land moest hij over een steigertje heen. Hij was bang om in het zand te vallen maar hij moest wel. Eerst zag hij de schim voor zivh en toen achter zich. Hij werd een beetje duizelig en viel achterover.

Bella woonde tegenover Aarnout. Laat in de avond keek Bella uit haar raam. Ze zag dat bij Aarnout gebeld werd. Het waren een paar politiemannen. Ze kwamen vertellen dat Person verdwenen is. Waarschijnlijk is hij ergens in het zand gevallen en omgekomen. Maar Aarnout gelooft dat niet. De volgende morgen blijkt dat er een grote witte bal op het opgespoten land ligt. Aarnout geloofd dat zijn vader in die bal zit want hij kan niet weggezakt zijn omdat je op het opgespoten land kunt lopen. Hij besluit samen met Bella het uit te vinden. Zij moeten een andere route nemen om bij de bol te komen omdat het streng bewaakt wordt door politieagenten. Hans weet wel een route, hij woont immers in een boerderij vlak bij het opgespoten land, ze gaan over plankennaar de bol. Bij de bol aangekomen ontstaat er opeens een tunnel voor hen. Ze gingen erin. In de bol was Person! Hij zat vast aan een levensdraad daar werd hij door eten gegeven door de ruimtemannetjes. De Marsmannetjes hadden stroom nodig om het ruimteschip op te laten stijgen. Had Person hen verteld. Zij moesten het aan de burgemeester vertellen zodat hij er voor kan zorgen dat er stroom ernaartoe wordt geleid. Zo gezegd zo gedaan. De marsmannetjes hielde Aarnouts vader als gijzelaar vast. Als ze niet optijd voor stroom zorgde ging zijn vader dood. De Eerste poging om stroom te geven was mislukt. De hele provincie zat zonder stroom. Bella en Aarnout hadden Tante gevraagd of zij iets wist. Zij had een plan. Zij zou de soldaat bij het schakelhuisje weglokken zodat zij de stroom erop konden zetten. En dat lukte! Na een kwartier stroom op de bol steeg hij op en zijn vader lag op het zand. Hij mankeerde niets.6.

Het verhaal gaat over dat er een ruimteschip neerstort en dat zij Aarnouts vader hebben gegijzeld. Aarnout moet samen met Bella proberen zijn vader eruit te halen.7.A.

Beoordeling.

Ingewikkeld: soms gebruikt Bella hele ingewikkelde boekentaal.

Spannend: Soms was het wel een beetje spannend. Met van die schimmen en zo.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen