U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Imme Dros - Ongelukkig Verliefd.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=686 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1038 woorden.

Samenvatting:Daan List vertrekt met een paar vrienden, waaronder zijn beste vriend Wubbe Witte, naar Amsterdam om Nederlands te gaan studeren. Daan wil in de hoofdstad een nieuw, ander leven beginnen. Dat valt tegen. Hij heeft geen contacten en voelt zich in Amsterdam niet thuis. Bovendien heeft Daan liefdesverdriet. In de afgelopen zomervakantie is het uitgegaan met Reina Bor, maar hij is nog steeds verliefd op haar.

Het gaat wat beter met Daan als hij begint te tekenen. Dat heeft hij de afgelopen jaren veel gedaan, maar in Amsterdam nog niet. Hij heeft veel talent. Door het tekenen begint hij zich een stuk beter te voelen.

Daans leven verandert totaal als hij de rijke, oudere student Icarus Bakker ontmoet en zijn vriend wordt. Icarus neemt hem overal mee naar toe, zorgt voor een kamer in het centrum en brengt hem in contact met allerlei mensen.

Icarus vraagt of Daan een portret van zijn (half)zus Liliane wil schilderen. Eerst krijgt Daan dat niet voor elkaar, omdat hij haar een vreemd mens vindt. Toch lukt het op een dag plotseling als hij doorkrijgt dat zij verliefd op hem is. Hoewel Daan Liliane eerst heel lelijk vindt, verandert hij van mening en wordt zelfs verliefd op haar. Ze hebben een poosje verkering, maar ze zijn niet vaak bij elkaar. Daan hoort dat Liliane van de ene naar de andere jongen gaat. In die tijd wordt hij steeds gekker op haar. Hij moet voortdurend aan haar denken.

Met de studie van Daan wil het niet echt lukken. Icarus helpt hem een belangrijk tentamen te halen. Kort daarop duikt plotseling Daans vriendin Reina Bor op. Ze zit op zijn kamer als hij thuis komt. Meteen voelt hij dat hij nog steeds veel van haar houdt en zij van hem. De vonk springt ogenblikkelijk over. Ze praten over de afgelopen maanden en ze maken elkaar duidelijk dat ze samen verder willen.

Icarus probeert Daan de volgende dag nog over te halen om naar New York te reizen, waar Liliane is, maar daar voelt Daan niets voor.

Een paar dagen later reist hij met Wubbe terug naar Texel, helemaal gelukkig.

Zakelijke gegevens:Titel: Ongelukkig verliefd.

Schrijver: Imme Dros

Soort verhaal: probleemverhaal, eenzaamheid en verliefdheid

Genre: Dramatiek, de schrijver laat de gebeurtenissen zien door middel van dialogen.

Aantal bladzijde: 144Inhoud gegevens:Hoofdpersonen:Daan List:

karakter: stottert als hij zenuwachtig is blz. 90

Komt zijn besluiten niet na blz. 11

Verliefd op Reina bor blz. 21, 24, 116

Draagt ouderwetse kleding blz. 44

Wordt verliefd op Lilianne Bakker blz. 62, 63Icarus Bakker:

karakter: Zeker van zich zelf, overtuigend blz. 93

Hij is rijk blz. 104

Appartement voor maar HFL 100, -- per maand blz. 141

Andere kleding dan de andere in het boek, want het is ontworpen in Parijs blz. 300

Bijfiguren:Lilianne Bakker:

Ze heeft grote voeten blz. 61

Zij en Daan worden op elkaar verliefd blz. 62

Ze gaat met Daan naar het Bal des Roses blz. 63

Ze heeft krullen blz. 73

Ze kan (te-)goed opschieten met haar halfbroer Icarus blz 111Reina bor:

Ze kreeg een zelfportret, gemaakt door Daan blz. 39

Is een beetje verliefd op Daan, maar gaat toch met “de man met de snor” mee blz 60

Ze zoent met Daan blz. 116Over de hoofdperonen:

Daan en Icarus zijn de belangrijkste personen.

Icarus heeft een halfzus Lilianne. Daan wordt verlieft op elkaar. Hij heeft niet door dat icarus een relatie met haar heeft. Icarus gaat Daan helpen met zijn studie en wil zijn manniger te worden, maar daan stoot zijn aanbot af. Daan en Icarus praten zelden over Liliane. Liliane wilt eigelijk niets met Daan te maken hebben, maar ze laat niets merken.Waar het verhaal afspeelt:

Het verhaal speelt af in Amsterdam en in Zwolle. In Amsterdam studeert Daan met een paar vrienden ( die hij daar ontmoet heeft). Hij heeft 2 verschillende kamers gehad. 1 daarvan dicht bij Lilianne. Zijn vriend Icarus had een kamer boven een hoedenzaak. In de hoedenzaak kwam hij vaak en kocht daar ook een hoed voor het verlovingsfeest van Icarus en Liesje en voor zijn look. Op het verlovingsfeest ontmoete hij de zus van Icarus. Zij woonde op een woon boot en later in New York, maar Daan ging haar niet achterna. Daan studeerde af en was weer bij zijn grote liefde Reina Bor. Ze gingen samen weer terug naar Zwolle.

Het verhaal liep niet chronologisch. Er waren veel terugblikken.

Mijn mening:Eerste reactie:

Het verhaal was niet leuk om te lezen. Veel te langdradig.Onderwerp:

Het onderwerp spreekt me niet aan omdat ik me zelf er niet in terug vind. Aan het studentenleven ben ik nog niet aan toe. En helemaal niet aan kamers.

Ik heb van dit boek niets geleerd, omdat het me niet interesseerde en dus dat ik ook niks onthield.

Ik ben er nog lang niet aan toe! Het interesseert me echt niet.Gebeurtenissen:

Het verhaal is zo saai omdat er gewoon niks in gebeurde. Hij kan uren op zijn kamer zitten. Het is niet interessant om te lezen hoe iemand zich 2 uur verveelt.

De gebeurtenissen zijn zeer saai. Omdat er niets gebeurde. Ik viel echt in slaap.

Het boek heeft geen enkele indruk op me achtergelaten. Omdat ik het saai vond. Er gebeurd gewoon te weinig.Peronages:

Ik zou zeker niet op de hoofdpersoon willen lijken. Dan zou ik veel te veel voor moeten piekeren. Op anderen personen in het boek wil ik ook niet lijken. Allemaal duffe figuren.

De enigste goede beslissing vond ik: dat hij weer naar zijn oude vriendin terug ging.Bouw:

Ik vind het een logische bouw. Het begint bij het begin en het eindigt met het einde.

Er zit gewoon geen spanningsopbouw in. Het boek is gewoon niet spannend.Taalgebruik:

Ik vind het taalgebruik ouderwets omdat je nu niet meer diens zus gebruikt. Voor de rest is het boek wel voor mijn leeftijdsgroep.

Geboren: 23-05-1957 Te: Velp

Genre(s): kinder- en jeugdboeken roman verhalen'Een thriller is ingewikkeld. Het gaat erom dat de plot klopt en dat de lezers je kunnen volgen. In je eentje kun je dat moeilijker bedenken.'

Schrijven, september 1999'Er zijn boeken, met een echt ISBN erop die in de top negen van Vrij Nederland staan, waarin grove perspectieffouten worden gemaakt. Wij bepalen altijd van tevoren: waar staat de camera. Dat is met zijn tweeën nog belangrijker om van tevoren vast te stellen dan als je in je eentje schrijft.'

Schrijven, september 1999
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen