U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Annie Dalton - Engel & Co.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=15909 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 494 woorden.

Titel: Engel & Co

Schrijfster: Annie Dalton.

Oorspronkelijke titel: Winging it.

Oorspronkelijke uitgave: Annie Dalton, 2001

Nederlandse uitgave: Arena Amsterdam, 2004

Vertaling uit het engels: Mireille Vroege.

Omslagontwerp: Roald Triebels, Amsterdam

Illustraties omslag: Rian Hughes/DeviceWie speelt de hoofdrol?

Mel Beeby is het hoofpersonage.Waar speelt het verhaal zich af?

Het verhaal speelt zich af in de hemel, waar Mel terecht kwam toen ze overreden was.Samenvatting van het verhaal:

Na een ongeluk met een auto komt Mel bij een poort van de engelenacademie, in de hemel. Mel vind het maar niets en wil zo snel mogelijk weg. Totdat ze erachter komt dat je in de hemel hetzelfde kan doen als op aarde.

Ook krijgt ze er twee vriendinnen en een vriend bij: Lola, Amber en Reuben.Op een dag roept het bureau Mel, Lola, Amber, Reuben en andere engelen op voor een elitegroep. Een speciale groep waarmee je voor een bepaalde tijd naar de aarde gaat om mensen te redden.

Mel krijgt een missie, maar deze verknalt ze al snel door engelenregels te overtreden door zichtbaar te worden (engelen zijn namelijk onzichtbaar voor mensen, alleen kleine kinderen kunnen ze zien) en door weg te gaan bij haar groep.Omdat Mel haar missie zo verknalt heeft moet ze bij het bureau komen. Daar gaan ze beslissen of Mel op de engelenacademie mag blijven of dat ze weg moet.

Uiteindelijk krijgt Mel nog een tweede kans.Alle engelen hebben een echte engelennaam.

Mel komt haar engelennaam te weten door een schelp tegen haar oor te houden. De schelp zei: ‘Helix’, dus haar echte engelennaam was Helix.Informatie over de schrijfster:

Annie Dalton is geboren in Dorset (Engeland) en groeide op op het platteland in de jaren vijftig. Als kind wist ze nog niet dat ze schrijfster wilde worden. Door de ontdekking van de bibliotheek in het dorp ging ze steeds meer van boeken houden.Na de middelbare school ging Annie studeren aan de universiteit van Warwick.

Al snel begon zij met schrijven. Op een gegeven moment werd zij gevraagd om een verhaal te schrijven voor een bloemlezing. Toen bedacht zij het personage Mel Beeby. Het begon met een klein verhaaltje. Maar al snel kwam er een hele serie, genaamd: Angels Unlimited.Naast schrijven heeft Annie Dalton veel ander werk gedaan. Zij was werkzaam als serveerster, schoonmaakster, fabrieksmedewerkster en als begeleidend schrijfster in een gevangenis. Zelf zegt Annie dat deze ervaringen haar volkomen hebben veranderd.Annie Dalton woont nu in Soffolk (Engeland) en over de hele wereld wordt zij steeds bekender als kinderboekenschrijfster.

Annie’s schrijfstijl is levendig, hedendaags en gevat; haar boeken zijn voor iedereen te begrijpen.Wat vond ik van dit boek?

Ik vond het een spannend boek waardoor ik het vlot door kon lezen.

Het boek is spannend doordat er veel verschillende dingen gebeuren. Bijvoorbeeld tijdens de missie; Mel komt dan iemand tegen en je wilt heel graag weten wie ze tegen komt, maar dat wordt pas later verteld.Waarom dit boek?

Ik heb dit boek gekozen omdat de voorkant er wel mooi uitzag en nadat ik de achterkant had gelezen leek het mij wel een leuk verhaal.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen