U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : James Howe - Dansende Vliegers.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=679 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 767 woorden.

DE TITELVERKLARING:

Ik denk dat de auteur deze titel gekozen heeft omdat Margaret de windvlieger van Evan had gestolen. Toen Evan de vlieger ging zoeken ontdekte hij dat Margaret mishandeld werd door haar vader.WIE WAREN DE HOOFDPERSONAGES IN DIT BOEK? BESCHRIJF KORT HUN KARAKTER EN ZEG IETS OVER HUN UITELIJK:

Het meisje op de trap, dat later Margaret bleed te heten: zij werd mishandeld.

Karakter:

Margaret zegt bijna niets en is altijd alleen. Ze fantaseerd heel veel over 'het betere'. Ik denk dat ze heel bang is.

Uiterlijk:

Ze is een mager meisje met loshangend bruin haar, dat voor haar gezicht en over haar schouders valt. Ze heeft roze met kobaltblauwe teenslippers, waarvan er één met tape bij elkaar werd gehouden.NOEM ENKELE BIJPERSONEN UIT HET BOEK EN BESCHRIJF OOK HUN UITERLIJK EN HUN KARAKTER.

Evan: ontdekt dat Margaret mishanderld wordt.

Karakter:

Hij kan goed met kleine kinderen om (vooral met zijn zusje Callie). Hij denkt na voor hij iets doet.

Uiterlijk:

Hij heeft een lang , dun lijf, van het soort dat 'slungelachtig' beschreven staat.Chris: is strandwachter.

karakter:

Dankt veel na over de dingen. Hij uit zijn gevoelens, aan diegene die hij vertrouwt. Hij feest graag, maar te veel is te veel, en gij weet wanneer dat zo is.

Uiterlijk:

Hij heeft een goud- en bronskleurige huid. Meer wordt er niet gezegd over Chris.IN WELKE TIJD SPEELT HET VERHAAL ZICH AF? VERKLAAR:

Ik denk in deze tijd omdat Evan graag een zonnebril met spiegelglazen wil, en die bestaan toch nog niet zo lang. Er zijn ook geen andere dingen die er op wijzen dat het uit een andere tijd zou zijn. Het is wel in de zomer.OP WELKE PLAATS SPEELT HET VERHAAL ZICH AF?

Op een eiland, aan de kust.MET WELKE PROBLEMEN KRIJGT HET HOOFDPERSONAGE TE KAMPEN?

Margaret wordt mishandeld door haar vader en zegt het tegen niemand, omdat ze denkt dat het haar schuld is. Ze kropt het allemaal op.WAT WIL DE SCHRIJVER DUIDELIJK MAKEN MET DIT BOEK?

Ik denk dat de schrijver je wil duidelijk maken dat je zoiets niet voor jezelf mag houden, dat je er moet over spreken met iemand. En dat het zeker niet jou fout is, dat de 'mishandelaar' je dat wil doen geloven.GEEF EEN KORTE SAMENVATTING VAN HET VERHAAL:

Eigenlijk is het een beetje een raar boek: ER zijn elf hoofdstukken in het boek: 3 gaan over het meisje op de trap, 3 over Chris, 5 over Evan en zijn familie en dan nog 1 hoofdstuk over hen allemaal.Zowel het meisje op de trap, als Evan en zijn familie zijn op vakantie aan zee. Chris is er strandwachter.

Het meisje op de trap is een heel geheimzinnig meisje, ze zit altijd boven aan de trap naar het strand te kijken. Ze wil heel graag bij de familie van Evan horen omdat ze denkt dat die perfect is.

Evan, zijn zusje Callie, zijn mama en papa hebben het meisje ook al opgemerkt. Callie denkt dat ze een spionne is en Evan denkt eerder aan een waarzegster.

Chris trekt zich niets aan van het meisje, want als strandwachter is hij het gewoon dat meisjes naar hem kijken.Bijna het hele boek is zowat gewoon. ER zijn wel een paar fragmenten waar het een klein beetje spannend is. Bijvoorbeeld als Evan een vriend maakt: Shane. Shane wil iets stelen uit de supermarkt. Hij steelt dat dan ook, maar Evan niet. Hij kan het gewoon niet. Maar Shane zegt dat hij zijn vriend blijft.De huisjes op het strand zijn bijna altijd open, en op een dag ging het meisje dat eigenlijk Margaret bleek te heten, in Evans huisje binnen. Er was niemand thuis. Ze nam een familiefoto, de windvlieger die Evan van zijn vader had gekregen en een sjaaltje van de moeder mee. Thuis plakte ze op de familiefoto een foto van zichzelf. Nu leek ze echt bij de familie te horen.

Toen Evan de spullen wilde gaan zoeken (omdat hij dacht dat Shane ze had) zag hij zijn vlieger verstopt aan een huisje. Toen hij door het raam keek zag hij Margaret die door haar vader onder de kraan werd gehouden. Eerst dacht Evan dat haar vader haar haar aan het wassen was, maar er was geen shampoo. De vader trok aan Margaret haar haar zodat ze van onder de lopende kraan kwam en schudde haar door elkaar. Ze snakte naar adem en smeekte hem om ermee op te houden,maar haar vader deed gewoon verder. Margaret dacht dat hij haar ditmaal zou vermoorden. ze was nu te ver gegaan (haar vader had de foto gevonden).

Evan had Chris gezien en hem om hulp gevraagd. ze waren bij Margaret binnen gedrongen en hadden daarna de politie gebeld. Na lang zwijgen ze Margaret dat haar vader haar pijn deed.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen