U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Anthony Horowitz - The Night Of The Scorpion / De Nacht Van De Schorpioen.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1502 en is laatst upgedate op 28/07/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 638 woorden.

Titel

De nacht van de schorpioenAuteur

A. HorowitzSamenvatting

Martin is een dertienjarige jongen die samenwoont met Richard, een verslaggever bij een lokale krant. Op een dag zit hij in klas, en ziet hij opeens voor z’n ogen een verschrikkelijk tafereel. Hij ziet in gedachten hoe de school afbrandt en er tientallen doden op de grond liggen.

Martin panikeert en zet het brandalarm in werking. Iedereen stormt naar buiten, en wanneer de direkteur vraagt wat er aan de hand is, zegt de leraar dat het een grap is. Op hetzelfde ogenblik stormt een tankwagen, die nog volledig vol is tegen een geweldige snelheid op de school af. De tankwagen ontploft, en de school staat in lichterlaaie. Martin zelf denkt dat die tankwagen bedoeld was om hem te doden. Thuis, ziet hij op de televisie het beeld van een zeer waardevol boek, dat geschreven is door een krankzinnige monnik. Het gaat over de Ouden. Dat zijn de slechte krachten van de wereld.

Volgens de krankzinnige monnik, zijn die Ouden verdreven en bestaan er maar twee poorten om terug te kunnen ontsnappen. Eén ervan is echter al vernietigd. Martin gaat samen met Richard naar de veiling, waar het boek verkocht wordt. Het boek wordt verkocht voor een ontzachlijke prijs, en wanneer Martin aan de koper vraagt om het boek eens te bekijken, zegt deze radicaal nee.

Na lang aandringen, nodigt de man hen uit om het boek ‘s avonds een te komen bekijken. ‘s Avonds, doet er echter niemand de deur open. Ze besluiten het huis van de man binnen te gaan en zien dat de man levenloos op de grond ligt. Opeens springt uit de kast de moordenaar, geeft Martin een dreun, en vlucht weg. Martin vindt en balpen, waaop een adres in Lima , en de naam Tovar vermeld staat. Samen besluiten Richard en Martin naar Lima af te reizen. De rijkste man van Lima, meneer Tovar, heeft de opdracht gegeven tot de moord van de man die het boek van de krankzinnige monnik heeft gekocht. Hij is een medewerker van de Ouden en is van plan ze te bevrijden.

Richard wordt aan de douane aangehouden, nadat meneer Tovar een zakje cocaïne in z’n bagage had gestopt, en Martin staat er dus helemaal alleen voor. Hij gaat de stad in en ontmoet Pedro, een arme jongen. Samen met hem brengt hij een bezoek aan het bedrijf van meneer Tovar, maar die probeert hen te vermoorden. Ze vluchten de hele stad door, gevolgd door gewapende mannen, tot ze in een gebouw terecht komen waar ze niet meer uit kunnen. Opeens worden ze meegesleurd in een geheime gang, en voor ze het weten, komen ze bij de laatsten van de Inca’s terecht. Hun leider vertelt ze dat ze op zoek moeten gaan naar de tweede poort die de Ouden ervan weerhoudt de wereld te terroriseren.

Zo komen ze terecht bij de Lijnen van Nazca, een eeuwenoud en geheimzinnige tekening in de woestijn van Nazca. Samen met professor Chambers ontddekken ze dat de lijnen van Nazca de tweede poort zijn. Om ze te openen moeten de sterren in een bepaald patroon staan, er is slechts één probleem, er ontbreekt een ster. Maar, natuurlijk heeft de kwade meneer tovar daar iets op gevonden. Hij gaat in de plaats van de ontbrekende ster een sateliet ‘hangen’. Martin en Pedro kunnen niet verhinderen dat de lijnen van Nazca zich openen, en hoe dit gebeurt, zal............. jullie nu vertellen.Tekst blz 129-130

Martin weet echter nog niet dat hij een tweede eigenschap bezit, die om de Ouden te verslaan. Hij geeft het uiterste van zijn krachten, en zo weet hij de Ouden te verdrijven, maar hij verkeert daardoor wel in levensgevaar. Natuurlijk heeft dit boek een gelukkig einde en komt Martin er weer boeven op. En bovendien wordt Richard weer vrijgelaten.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen