U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Theo Hoogstraaten - Blind Date.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1501 en is laatst upgedate op 26/02/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 762 woorden.

Gegevens1 22-02-002 Blind Date3 Theo Hoogstraaaten4 Roman, detectiveInhoud5 Hoofdpersoon: Meryem, een Turks meisje dat op het Nederlands wil leven. Ze zit in 4 MAVO. Haar ouders zijn momenteel in Turkije. Haar broer is in Nederland om op haar te letten. Zij logeert bij Astrid.

Bijpersonen: Astrid, zij zit bij Meryem in de klas, Meryem logeert bij haar (had ik al verteld). Meryem is haar beste vriendin,

Stefan, hij is verliefd op Meryem. Hij zit in 5 VWO.6 Op het strand en daar in de buurt7 Zomer, ik denk dat het ongeveer een 2 weken duurt8,9 Enkele meisjes uit 4 MAVO houden stiekem een blind date party. Ze willen eerst het niet op het strand doen, want daar lopen enige enge figuren rond. Maar later besluiten ze het om het toch maar op het strand te houden. De opdracht is om een date voor een ander te verzorgen.

De avond van de blind date wordt heel gezellig. Om de avond nog gezelliger te maken wordt er XTC gebruikt. Later op de avond gaat Meryem met haar date ( Stefan) de duinen in om samen te zijn en te vrijen. Als Stefan terug gaat om een condoom te halen (hun kleren liggen nog bij de rest) hoort hij ineens een gil uit de richting van Meryem. Stefan rent met de anderen naar Mereym. Aangekomen blijkt zij neergestoken te zijn.

Later (volgende dag) gaan Stefan en Astrid nog eens naar de plek waar Meryem is neer gestoken. Daar zien ze een man tussen de duinen naar iets zoeken. Stefan gaat die man achterna, hij denkt dat hij de dader is, want als hij hun ziet gaat hij direct weg. Na een klein beetje achtervolgen komen Stefan en Astrid bij het huis van die man. Daar keken ze even naar binnen en Meryems zat daar op een pop ondergoed. Op het moment dat zij keken kwam de man weer terug. Astrid en Stefan vluchten daar de schuur in, later op de avond kregen ze de kans om te vluchten. Bijna direct naar de ontsnapping gingen zij na de politie. Maar daar bleek dat die man de dader niet was. De broer van Meryem had Meryem neergestoken. Maar hij wilde Stefan eigenlijk neersteken. Want ‘Turkse jongens willen geen gebruikte meisjes.’ Meryem die al aardig aanspreekbaar was wou dat niet zeggen. De broer was gevlucht naar Turkije.10 Er werd een Blind date party gehouden. Daar is de titel naar vernoemd.11 De schrijver heet Theo Hoogstraaten. Hij is 9 Juli 1948 geboren te Mijndrecht. Na de middelbare school ging hij naar de Pedagogische Academie. Hoogatraaten was een tijdje leraar aan een middelbare school. Daarna studeerde hij Nederlands en geschiedenis. Momenteel geeft hij geschiedenis en maatschappijleer op een scholengemeenschap in Alkmaar. Hij is daar hij sinds kort ook decaan.

Omdat het werk van leraar veel werk kost schrijft hij altijd in de vakantie.

Eerder zijn er ook schoolboeken van hem gepubliceerd.

In zijn boeken vindt hij het belangrijk dat jongeren zich erin kunnen herkennen. Spanning is volgens Hoogstraaten een boodschap overbrengen. Hij hoopt wel dat er over zijn onderwerpen wordt nagedacht. Vooordat hij begint te schrijven zoekt hij veel informatie. Daarna gaat hij een idee uitwerken, daaraan besteed hij ongeveer een half jaar. Daarna schrijft hij het boek vrij korte tijd.

Hoogstraaten zijn boeken kan je in drie groepen indelen:

1 Toekomstverhalen, waar de onderwerpen nu actueel zin:

De ramp

In verzet

2 Spannende detectives:

Blind date

Het Nerthusmysterie

IJzige poppen

De Lifter

3 Historische Romans:

De verdwenen grenadier

Het verraad loert

De sprong van de jaguar

Vaak speelt er een tweede verhaal in de boeken van Hoogstraaten, waar een relatie tussen een jongen en meisje een rol speelt. De verhalen lopen door elkaar heen.

In zijn boeken kruipt de verteller in de huid van verschillende personen.Beoordeling12 Ik vond het wel leuk, want er was veel spanning. De onderwerpen zijn vrij actueel. De personen uit het verhaal zou ook in kunnen zijn en dat vind ik meestal wel leuk. Allen het einde vond ik heel slecht; het einde was geen einde. Er kon nog veel meer komen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen