U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Hans Andreus - Valentijn.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=10125 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 342 woorden.

Valentijn is een 20-jarige jongen die in korte tijd beide ouders is verloren. Erg succesvol en ambitieus is hij niet. Toch moet hij een baan vinden die hem in zijn levensbehoeften kan voorzien. Hij besluit te gaan solliciteren als hoorspelacteur vanwege zijn mooie stem. Maar deze klinkt vreselijk door de microfoon en Valentijn wordt aangenomen voor het inspreken van uitroepen van weerzin en verachting.

De dag na zijn sollicitatie zit Valentijn in een café waar hij Joost ontmoet. Joost is redacteur bij een literair blad en heeft besloten daarmee te stoppen. Als zijn vervanger stelt hij Valentijn aan, die meteen aan de slag moet als redacteur omdat het die dag plakdag is. Daarom reist hij met zijn mederedacteurs naar het huis van John, die ook aan bij het blad werkt, om te plakken. Na het plakken besluit Valentijn om niet direct naar huis te gaan maar aan het strand naar de zonsondergang te kijken. Daar komt hij Carmen tegen, die hij eerder al had ontmoet bij de sollicitatie. Meteen wordt hij verliefd op haar. De dag daarna hebben ze afgesproken voor de Peek&Cloppenburg en na de dag samen doorgebracht te hebben is er iets bijzonders tussen hen ontstaan. Niet veel later gaan ze samenwonen.

Voordat de volgende plakdag aanbreekt, is Valentijn jarig en nemen Carmen en hij deel aan wat hoorspelen. De uitroepen zijn voor Valentijn en de hoofdrollen voor Carmen. Bij de volgende plakdag gaan de redacteurs nog even langs zij een soort vriend van ze. Er wordt wat gedronken en omdat het al te laat is voor de trein, brengt John hen terug naar Amsterdam. Maar onderweg krijgt het gezelschap een ongeluk en iedereen komt in het ziekenhuis terecht. Als Valentijn uit het ziekenhuis wordt ontslagen, besluiten hij en Carmen Nederland te verlaten en elders een bestaan op te bouwen. Valentijn en Carmen hebben het erover om naar Afrika te gaan.

Het boek eindigt met een soort open einde. Waar ze uiteindelijk naar toe gaan wordt niet verteld en het is aan de lezer om dat in te vullen naar eigen idee.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen