U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Voornamelijk De Meeldraden En De Vruchtbeginsels - Carolus Linnaeus Ingezonden Door: Marjolijn Smits .
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=677 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Biologie en het aantal woorden bedraagt 308 woorden.

Carolus Linnaeus:Carolus Linnaeus was een Zweeds natuuronderzoeker. Hij is op 23 mei 1707 te Rashult geboren en op 10 januari 1778 te Hammarby overleden. Zijn vader, Nils Ingemarsson Linnaeus, was zowel tuinier als een Lutheriaanse pastoor. Al vanaf jonge leeftijd was Carolus Linnaeus gefascineerd door planten. Hij heeft veel verwezenlijkt op het gebied van het rangschikken en het benoemen van de vormen van het leven. Hij stelde orde in de verwarring die destijds in de nomenclatuur heerste door het consequent gebruik van een binaire nomenclatuur. Hij voerde een korte, vaste en nog steeds gebruikte terminologie in om te vermijden dat men lange, herhaalde omschrijvingen zou gebruiken. Hij ordende het plantenrijk volgens een eenvoudig systeem, gebaseerd op de voortplantingsorganen (voornamelijk de meeldraden en de vruchtbeginsels).

In dit systeem kan elke bekende plant of dier nauwkeurig geïdentificeerd worden door twee namen: één voor het geslacht en een andere voor de soort. Door voornamelijk gebruik te maken van reeds bestaande methoden en inzichten sloot hij meer een tijdperk af dan dat hij een nieuw opent. Deze methoden en inzichten gebruikte hij vooral op het gebied van de botanische en de zoölogische taxonomie.In 1732 maakte Carolus een studiereis door Lapland voor de Zweedse regering. Het resultaat hiervan schreef hij neer in de Flora Lapponica. Verder promoveerde hij in de medicijnen in 1735, werd lijfarts bij George Clifford en ordende er de botanische, mineralogische en zoöologische verzamelingen. Enkele van zijn werken zijn: Bibliotheca botanica(1735), Fundamenta botanica(1736), Systema naturae (1737) en Hortus cliffortianus(1737)Het lievelingsplantje en de talisman van Carolus Linnaeus was de plantensoort Linnaea borealis, ofwel het Linnaeusklokje. De stengels zijn kruipend en draadvormig, de bladen zijn eirond tot rond en kortgesteeld. Op de lange, dunne, rechtopstaande steel van de bloeiwijze staan meestal twee min of meer hangende, klokvormige bloemen; de bloemkroon is roze (mei, juni).
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen