U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Yasmine Allas - Idil, Een Meisje.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=5659 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 607 woorden.

Idil, een meisje is het verhaal van een jonge levenslustige Afrikaanse vrouw, Idil. Wanneer Idil nog maar negen jaar oud is wordt ze verkracht door haar leraar. Deze slaat haar bovendien ook nog elke dag. Een korte tijd daarna wordt ze besneden, een gruwelijk ritueel dat erg pijnlijk moet zijn geweest.

Dan wordt ze uitgehuwelijkt aan Zade, een man die ouder is dan haar opa. Idil wilt helemaal niet met hem trouwen, maar ze heeft geen keus. Als ze eenmaal getrouwd is wordt het er niet beter op. Idil houdt absoluut niet van hem, ze walgt zelfs van hem. Ook Zade verkracht haar.

Ze wilt weg van hem, ze wilt vrijheid. Idil wilt voor zichzelf leven maar dat mag niet, want een vrouw is gemaakt om te gehoorzamen en om achter haar man te staan. Vrouwen bestaan alleen maar voor genot. Maar Idil wilt voor zichzelf opkomen zoals haar tante Mimay haar heeft geleerd om te doen. Ze verlangt naar een wereld waar ze vrij kan zijn.

Dan komt er een blanke man, Maurits, naast haar wonen. Maurits komt uit België; hij is van de wereld waar Idil mag bestaan, waar ze vrij mag zijn. Ze ziet in hem haar uitweg, ze wilt met hem ontsnappen.

Wanneer Idil Mimay over Maurits vertelt zegt Mimay dat ze bij hem vandaan moet blijven, hij is een gaal, een blanke zonder geloof, die in de hel zal verbranden. Idil is teleurgesteld. Ze had juist van Mimay verwacht dat ze haar begrijpen. Idil gaat ondanks de waarschuwing toch naar Maurits toe. Ze wordt verliefd op hem en hij ook op haar. Op een dag ziet haar moeder Idil naar Maurits toe gaan. Ze vertelt het aan Mimay en vraagt haar of zij iets van Idil’s verhouding met de gaal afweet.

Mimay is in het begin woedend op Idil, maar wanneer Idil haar vraagt een vals paspoort voor haar te regelen, besluit ze het na een tijdje toch te doen. Idil stelt Maurits voor om samen te vluchten naar België en Maurits stemt toe.

Zade is voor een tijdje weggegaan en zegt terug te komen wanneer Idil een buikje heeft. Idil kan haar gelukkig niet op. Dit is haar kans om te ontsnappen met Maurits. Wanneer Idil bij Maurits thuis is, komt Zade plotseling binnen en schiet Maurits dood. Zade wordt door de politie opgepakt. Het was ook te mooi om waar te zijn. Zade is helemaal niet weggegaan, hij is erachter gekomen dat Idil een verhouding met Maurits heeft en heeft hem vermoord.

Dan blijkt dat Idil zwanger is. Ze wordt in een gekkenhuis geplaatst. Ze is ervan overtuigd dat ze zwanger is van Maurits en niet van Zade. En het kind is dan ook van Maurits, want wanneer haar baby geboren is ziet ze dat het kind een lichte huidskleur heeft. Het is een meisje. Idil besluit haar kind Mimay te noemen, net zoals haar tante die voor zichzelf heeft durven opkomen en die niet gelooft dat een vrouw onderdanig is aan een man.

Dan hoort Idil dat Zade de voogdij over haar kind zal krijgen. Idil is bang, bang dat ze haar dochter zullen verkrachten, mishandelen en vernederen zoals ze met haar hebben gedaan. Ze besluit om haar baby weg te sturen naar een betere plaats, een plaats waar kleine Mimay samen kan zijn met haar vader, Maurits. Idil ziet geen andere uitweg voor kleine Mimay en daarom doodt ze haar met een kussen…
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen