U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Rene Appel - Spijt.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/4474186/ en is laatst upgedate op 01/02/2003.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 432 woorden.


Bert Bakker 1989

Samenvatting


Frans gaat veel met drugsverslaafden om in verband met z'n werk, hij is namelijk reclasseringsambtenaar. Een van zijn ,,klanten,, die hij van de drugverslaving af had geholpen is Simon. Alleen op een dag krijgt hij te horen dat Simon is overleden aan een overdosis. Frans vertrouwd het niet omdat hij Simon zelf clean heeft gemaakt en gaat en gaat verhaal halen bij Wardekker (het hoofd van de politie die Simon hadden gevonden). Na een teleurstellend antwoord gaat hij zelf maar op onderzoek uit. Bij een van z'n onderzoeken komt hij bij het huis waar Simon woonde . Hij ontmoet hier Tanja de ex-vriendin van Simon en een agressieve en jaloerse Bob (de huisgenoot van Tanja) die Frans hardhandig weer het huis uitgooide.Toen hij weer thuis kwam uit z'n werk was z'n vrouw Heleen zeer kwaad op Frans omdat ze vond dat Frans te veel met z'n werk bezig was en geen tijd meer had voor haar en hun kind. Ze zei dat ze er niet meer tegen kon en vertrok tijdelijk naar een vriendin. Daarna ging ze samenwonen met een vriend.Die week kwam Tanja nog langs, omdat ze nog een notitieboekje van Simon had gevonden. Bij deze ontmoeting raakten ze verliefd op elkaar en beloofd Tanja dat ze wel op het kind van Frans wilde passen als Frans moest werken. Frans komt via z'n werk er ook nog achter dat Simon wel degelijk drugs verhandelde. Ook kwam hij via speurwerk erachter wie vermoedelijk de dader was van de moord. samen met Tanja gaat hij op bezoek bij de vermoedelijke dader en worden daar afgescheept met een lullig antwoord op de gestelde vragen en ook hier wordt Frans weer hardhandig de deur uitgewerkt. Na dit bezoek wisten ze het zeker; dit was de moordenaar. Uiteindelijk namen Frans en Tanja wraak door het bedrijf van de moordenaar in de brand te steken.

Eigen mening


Ik vond het een vreselijk boek om te lezen. Er zat alleen aan het eind een beetje spanning in en voor de rest gebeurde er niets leuks in het verhaal. Ik houd veel meer van een goed spannend boek

of van een mooi boek waar veel nuttige informatie instaat bijv. boeken over de oorlog en dat soort boeken of goede misdaadverhalen. De personen vond ik een beetje slap beschreven; bijv. hoe Frans en Tanja elkaar ontmoeten. Wie gaat nou naar een huis van iemand die vermoord is, komt iemand tegen die al een soort van vriend heeft en wordt er dan uitgegooid, maar komt toch weer terug? Ik hou er maar over op anders kraak ik dit boek helemaal af.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen