U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Gerben Graddesz Hellinga - Osbork In De Ruimte.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1433 en is laatst upgedate op 10/08/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 660 woorden.

LeesverslagGegevens:

1. 13-02-2000;

2. De titel is Osbork in de ruimte;

3. De auteur is Gerben Hellinga jr.;

4. Het boek is een science fiction boek omdat het in de toekomst afspeelt.

Inhoud:

5. Makombo keert na15 jaar weer terug naar Corioles.

Hij keert terug omdat hij problemen heeft met zijn bedrijf en een osbork nodig heeft om te sensen wie zijn vijanden zijn. Kazazi kan niet mee maar wel haar zoon Nardov. Als ze op de aarde zijn moet Nardov eerst alles leren over de aarde, omdat het erg gevaarlijk is en het leven op aarde heel anders is dan op Corioles. Als hij dat geleerd heeft gaan ze op zoek naar de vijanden van Makombo. Na enkele weken wordt Makombo ontvoerd en moet Nardov voor zichzelf zorgen. Na een tijd bevrijdt Nardov met behulp van een paar mensen Makombo en gaan ze met meer osborks die ze gehaald hebben de vijanden te lijf.

6a.De hoofdpersoon in het boek is Nardov. De belangrijke bij persoon is Makombo

6b.Nardov is een soort kat alleen dan met een hele lange staart waar een soort haak aan zit die heel sterk maar ook heel gevoelig is. Makombo is een oude man met grijs haar, hij heeft een soort gym kleren aan met een lange broek.

6c.Nardov voelt zich heel wijs en ouder dan hij is. Want hij wil al de passaat loop lopen (dat is een ronde lopen rond Corioles) maar hij is er nog te jong voor. Als hij met Makombo mee mag naar de aarde voelt hij zich ook opeens een stuk ouder dan de rest van zijn vrienden en gaat er een beetje mee opscheppen. Makombo is een heel rustige man; dit komt ook omdat hij al best oud is en hij heel veel weet. Hij voelt zich daarom ook niet echt bedreigd of bang en is zeker niet zo druk als Nardov.

6d.Nee de personen veranderen niet van karakter in het verhaal.7. Het verhaal speelt zich grotendeels op de aarde af. Het is een soort stad als New York alleen weet je niet hoe het heet en waar het ligt. Deze stad is ergens op aarde met hele hoge gebouwen en heel druk zwevend verkeer. De wind verandert steeds van richting en er zijn veel mensen. Verder vertellen ze niet hoe de plaats heet of waar het ligt.8a. Het verhaal speelt zich af in de toekomst. Dat weet je omdat er allemaal een soort grondzwevers zweven. Dat zijn een soort vliegende schotels alleen dan voor heel laag over de grond.

8b. De periode duurt ongeveer een 8 maanden

8c. Het hele verhaal wordt in chronologische volgorde verteld.

9. Het verhaal begint met een inleiding. Ze vertellen wat er is gebeurd in het vorige boek en dan beginnen ze met het verhaal van dit boek.

10. Het belangrijkste probleem is dat Makombo ontvoerd wordt. Omdat Nardov niet kan praten en alle mensen denken dat hij een huisdier is die niet zo slim is. Het enige contact dat Nardov kan maken is via een soort tekeningen.

11a.Het boek heeft een openeind dus je weet niet of het verhaal verder goed afloopt maar in het boek loopt het verhaal wel goed af.

11b.Het boek heeft een open eind omdat Makombo al zijn bedrijven nog langs moet gaan om

te kijken of er nog meer vijanden zitten in zijn andere bedrijven en als ze dat willen gaan doen dan stopt het verhaal.

12. Osbork in de ruimte betekent dat Nardov (dat is een osbork) in de ruimte gaat en hij de eerst osbork is in de ruimteBeoordeling:

13. Ik vond het boek leuk en interessant omdat ik het eerste deel al had gelezen en dat leuk was en ik las het dus erg makkelijk uit maar het was toch wel een heel leuk boek.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen