U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Jan Terlouw - Gevangenis Met Een Open Deur.
Deze versie komt van http://www.scholieren.be/huiswerk/show_stuk.php?id=603 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 436 woorden.

Dit boek gaat over ex-commissaris Keizer die zich grote zorgen maakt over de jongeren die opgenomen zijn in de sekte ‘de Living Soles’ Toen hij nog bij de politie zat werd hij dikwijls geconfronteerd met ouders die zijn hulp inriepen om hun zoon of dochter weer naar huis te krijgen. Omdat de kinderen uit vrije wil toetreden staat de politie machteloos. De jongeren werken hard voor de sekteleider, Wilem De Vries, en ze vereren hem. Het enige wat wat ze over Willem de Vries weten is dat hij verzot is op geld. De oud-commissaris is ervan overtuigd dat de sekteleider de kinderen uitbuit en gebruikt. Hij wil dit bewijzen. Daarom heeft hij met behulp van Leo Wagenaar, drie kinderen gevonden om te infiltreren bij de Living Soles. De infiltranten zijn : de kleindochter van de commisaris : Josefien, Josje genoemd, Paul van Ravenswaai, alias GKK ; grote koppige kerel en Valentijn de Boer. Na een ingangsexamen waarin ze uitgescholden en vernederd werden mochten ze bij de Living Soles aansluiten.


Elke dag moeten ze verslag uitbrengen bij ex-commissaris Keizer. Een Livig Sole vertelt aan Willem de Vries dat Josje de kleindochter van de ex-commisarais is. Omdat Josje gecontroleerd wordt durft ze geen contact opnemen met haar opa. De Living Soles denken dat Valentijn een indringer is en zetten hem uit de groep.


Valentijn heeft echter een contactpersoon binnen de groep, waardoor hij toch de gewenste informatie krijgt. Paul werkt niet meer als infiltrant, maar sluit zich werkelijk aan bij de Living Soles. Valentijn en Leo krijgen een ingeving en laten de informant vragen wat Willem de Vries van geld vindt. Willem antwoorde dat geld alleen maar slecht is. Toen hij dat zei smeten Leo en Valentijn geld naar beneden. Zonder dat Willem aan de jongeren dacht die voor hem zaten greep hij ernaar. Vanaf dan begrepen de kinderen dat Willem hen alleen gebruikte voor het geld. De kinderen gingen nu allemaal naar huis.




Het thema is het stopzetten van de activiteiten van de Living Soles. Dit is een sekte die kinderen voor zich laat werken.




De inhoud van het boek werd verdeeld in verschillende hoofdstukken. Er wordt afwisselend gebruik gemaakt van zinnen met veel bijvoeglijke naamwoorden en letterlijke aanhalingen. De beschrijvingen worden in de verleden tijd vertelt.




Dit boek is vlot geschreven en leest heel makkellijk. Door de vele bijvoeglijke naamwoorden kan je je heel goed voorstellen hoe iets gebeurt. Het is een boeiend onderwerp. Het is een ontspannend boek dat toch een actief verhaal verteld.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen