U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Veronica Hazelhoff - Fenna.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1410 en is laatst upgedate op 23/02/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 584 woorden.

*Titel: Fenna*Auteur: Veronica Hazelhoff*Hoofdpersonages:

->FENNA: dochter van Emmie, ze is 15 jaar en is vernoemd naar een vroegere vriendin van Emmie, ook een Fenna dus, die op 15-jarige leeftijd is overleden. Om dat er dus 2 Fenna's in dit boek voorkomen noem ik de Fenna van vroeger, die overleden is Fenna 1.

->EMMIE: de 38 jaar oude moeder van Fenna is op zoek naar haar vroegere vriendenclub.*Bijpersonages:

->ELS: 1 van de vriendinnen van vroeger. Zij was altijd al de netste van het stel.

->SUZANNE: ook 1 van de vroegere vriendinnen. Zij is heel gelovig.

->HANNA: 1 van de vriendinnen.

->Mirjam: ook 1 van de vriendinnen. Zij is heel erg stil en in zichzelf.*Titelverklaring:

->Het gaat erom dat Els , Suzanne, Hanna en Mirjam een groot geheim met zich mee dragen. Ze hebben Fenna 1 als het ware "vermoord" Aan het eind van het verhaal kom je erachter hoe dat allemaal is gebeurd. Het boek gaat eigenlijk om Fenna 1.*Tijd:

Het verhaal speelt zich af in de 20e eeuw. (Want er is gewone modertne apparatuur.)*Samenvatting:

Emmie is de laatste tijd heel somber. Ze voeltzich alleen.Fenna komt op het idee om de oude vriendinnen vanhaar moeder op te zoeken. En elke keer als Fenna zich voorstelt bij die vriendinnen, schrikken ze, worden ze stil en kijken ze elkaar aan. Emmie weet niet wat er allemaal aan de hand is, want zij is op 15-jarige leeftijd (vlak voor de dood van Fenna 1) verhuisd. Fenna heeft steeds dromen over Fenna 1, maar ze weet niet waarom. Op een dag belt Mirjam om alle vriendinnen uit te nodigen voor een vriendinnenreunie. Als ze er allemaal zijn begint iedereen de waarheid stukje bij beetje aan Emmie en Fenna te vertellen, wat er vroeger is gebeurd................

(Vroeger) Emmie was al 2 weken weg en had nog steeds niets van zich laten horen, de overgebleven vriendinnen vonden dat maar raar en stom, zij zouden zoiets nooit doen zeiden ze. Daardoor wilden de vriendinnen bewijzen dat zij elkaar nooit in de steek zouden laten. Ze verzonnen allemaal 1 zware opdracht voor iemand, bijv Els was bang voor vuil, smetvrees dus, en die had de opdracht om in de moddervijver te springen. Fenna 1 was bang in een afgesloten, donkere ruimte. Dus zij moest een nacht in een boskeet slapen, maar de deur mocht wel open blijven. De vriendinnen dachten dat Fenna 1 dat niet eng genoeg zou vinden dus deden ze de deur op slot. Fenna 1 bonkte op de deur. Ze had al vanaf haar geboorte een hartafwijking. En omdat ze zich nu zo druk maakte, door de angst die ze had, kreeg ze een hartaanval en stierf. Toen de vriendinnen de deur de volgende ochtend openden zagen ze Fenna 1 liggen en zijn toen van schrik weggerend. Ze hebben er later nooit meer een woord over gewisseld, ze hebben tegen niemand wat gezegd. De mensen van de boskeet vonden Fenna 1 en het bleef toen voor iedereen een raadsel wat ze daar deed en wat er was gebeurd.*Eigen mening:

Ik vond het een heel goed boek en ook wel een beetje spannend. Want je wil toch weten wat die vriendinnen geheimzinnig doen en wat er zich vroeger heeft afgespeeld. Het id ook een heel realistisch boek. Het had namelijk ook echt gebeurd kunnen zijn. En dat soort boeken vind ik altijd wel goed en leuk om te lezen. Mijn mening is erg positief over dit boek.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen