U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Veronica Hazelhoff - De Bijenkoningin.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1407 en is laatst upgedate op 03/12/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 493 woorden.

A. Zakelijke gegevensTitel: De bijenkoningin

Auteur: Veronica Hazelhoff

Uitgever: Querido

Jaar van uitgave: 1992

Plaats van uitgave: AmsterdamB. Hoe ziet het boek er uit?1. Als ik alleen naar de omslag gekeken had, had ik het boek ook gelezen. Ik houd van vreemde dingen, en op de omslag van het boek ligt een jongen met stukjes komkommer op zijn rug, erg bizar.

2. Als ik alleen naar de titel gekeken had zou ik het boek ook interessant gevonden hebben, want de titel vind ik ook vreemd, en bovendien had ik het meteen herkent als een boek van Veronica Hazelhoff.

3. Ik had dit boek zo’n drie jaar geleden gelezen, en ik lees boeken meestal na een tijdje een tweede keer om er achter te komen of ik het verhaal anders zie. En ik was alles al weer vergeten en het stond me bij dat ik het een goed boek vond.C. Waar gaat het boek over?1. Het boek gaat over Nando, Phil en Julie. En natuurlijk hun eeuwige vriendschap, want Julie is de bijenkoningin, zo ziet Phil dat. Door een nieuw meisje in hun hechte groepje veranderd dit, ze gaan alle drie nadenken over hun relatie. Aan het einde van het boek worden de drie uiteen gescheurd. Dan blijkt uit de woorden van Nando en Julie dat Phil altijd al de bijenkoningin is geweest, en het middenpunt van de vriendschap.D. Hoe is het boek geschreven?1. Ik vond het boek gemakkelijk leesbaar ondanks het feit dat je bijna geen woord kon overslaan. Maar Veronica Hazelhoff weet dan ook op een verschrikkelijk mooie manier iets op te schrijven. De clou van het verhaal is wel wat moeilijker te begrijpen dan alleen het het verhaal. Maar als je de clou niet door hebt is het toch een mooi boek, dit had ik door nadat ik het boek voor de tweede keer las en de clou toen pas begreep.

2. Er staan geen stukken in het boek die ik over zou willen slaan omdat je elk stukje van het boek nodig hebt om het te begrijpen en het leuk te vinden.E. Mening.Ik vind het een mooi boek, want het gaat niet helemaal om het verhaal. Het nieuwe meisje Gwen is een bijpersoon ondanks ze een grote rol speelt. Het gaat alsmaar over de hechte vriendschap door het oog van Phil. Maar als op het eind Nando alle gebeurtenissen gaat herschrijven, kom je er achter dat Phil het helemaal verkeerd zag. Daarom is het een beetje een ingewikkeld verhaal. Het is ook een herkenbaar boek, want het verkeerd inzien van een goede vriendschap is mij ook een aantal keer overkomen. Verder is het zo werkelijk geschreven dat het zo een waar gebeurd verhaal zou kunnen zijn.F. Welk cijfer zou je dit boek willen geven?Een 10, het is een van de betere boeken die ik gelezen heb. Dit komt vooral omdat het boek een onderliggend verhaal heeft achter het oppervlakkige.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen