U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Veronica Hazelhoff - De Bijenkoningin.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1406 en is laatst upgedate op 01/03/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 637 woorden.

Datum van het verslag: 11 oktober 1999

Titel: De bijenkoningin

Auteur: Veronica Hazelhoff

Genre: verliefdheid, vriendschap



De hoofdpersonen in dit boek zijn Nando, Phil, Lucas, Gwen en Julie. Eerst was het een groepje bestaande uit Nando Phil, Lucas en Julie. Gwen is er later pas bij gekomen. Nando en Phil hadden haar op straat gevonden want ze was van haar verlovingsreceptie weggelopen. Er zitten geen bijpersonen in het boek. Het gaat alleen maar om dat groepje.

Het verhaal speelt zich af in een dorpje maar later gaan ze naar een vakantiehuisje van Gwen en daar zitten ze dus ook een hele tijd.

Het verhaal speelt zich gewoon in onze tijd af en er gaat ongeveer een maand voorbij omdat ze in de tijd van de exames zitten en daarna gaan ze naar het vakantiehuisje van Gwen.

Het grootste probleem in het verhaal is Gwen. Vanaf het moment dat Nando en Phil Gwen mee naar huis nemen is hun vriendschap niet meer zo als vroeger. Eerst keken ze altijd op vrijdagavond een film. Dat was altijd vaste prik maar sinds zij er is , hebben ze daar helemaal geen zin meer in terwijl ze daar vroeger altijd op uit keken en zo hebben ze nog veel meer dingen wat allemaal mis gaat.

Wat de titel eigenlijk betekent weet ik niet maar ik denk dat Gwen de bijenkoningin is en dat zij de macht heeft over hun en vooral over de jongens omdat ze heel erg knap is.



Ik vond het best wel een dun boek. Het had maar 112 bladzijden. Ik had het boek niet zo snel uit omdat het een saai boek was en dan heb ik dus niet zoveel zin om door te lezen. Er stonden niet echt moeilijke woorden in maarer kwamen zoveel namen in voor dat ik het soms niet helemaal snapte.

Ik vond het een saai boek omdat er niet veel gebeurde en er zat helemaal geen spanning in. In heel het boek ging het over Gwen en dat begint op het gegeven moment te vervelen en Gwen verstoord ook heel hun vriendschap en daar gaat het ook het hele boek over.

Het boek maakte niet echt indruk op me alleen ik vond het wel erg voor Julie dat Gwen erbij was gekomen omdat eerst bijna iedereen op haar was maar toen Gwen erbij kwam zagen ze Julie niet meer staan.

Ik kon me niet zo goed inspelen in het verhaal omdat het een

Ik-verhaal is en de ik-persoon was een jongen en doordat het een ik-verhaal was kon je er niet echt uithalen wat de andere hoofdpersonen voelden of dachten.

Het boek liep anders af dan ik verwachtte. Ik dacht namelijk dat Gwen weer uit hun groepje zou verdwijnen en dat hun oude groepje weer terug zou komen maar ze zijn allemaal uit elkaar gegaan. Ik vond het dus niet echt een leuk einde.

Ik vond er niet zoveel aan omdat er niet zoveel spanning in zat en omdat er niet zoveel fantasiein zat. Ik houd ook niet zoveel van boeken waar heel veel fantasie in zit maar er mag wel een beetje fantasie in ziten.

Ik heb niet zoveel geleerd van het boek alleen als ik weet dat de groep door mij verstoord zou worden dan zou ik er niet blijven of ik zou het proberen goed te maken met iets.

Het boek is best wel makkelijk te lezen. Er staan geen moeilijke woorden in en ik heb ook geen één keer het woordenboek hoeven te gebruiken. Het boek is echt niet humoristisch geschreven. Het is juist een serieus boek en daar houd ik echt niet van. Ik vind dat de hoofdpersonen niet echt aanstellerig doen alleen Gwen denkt dat ze alles is.

Als ik het boek een punt zou moeten geven dan zou ik het een 6 geven.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen