U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Evert Hartman - Het Onzichtbare Licht.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1395 en is laatst upgedate op 28/01/2000.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 415 woorden.

Het onzichtbare

licht

geschreven door Evert HartmanLeny Mulder is een meisje van ongeveer 13 jaar. Ze woont samen met haar ouders en haar drie broers op een boerderij. Als ze op een middag uit school langs de Koetenplas komt, ziet ze daar een hand met een mes boven het water. Overstuur komt ze thuis en vertelt haar verhaal aan haar ouders. Haar moeder gelooft haar, maar haar vader niet, die zegt dat ze zich niet zo aan moet stellen.

Als ze die avond haar huiswerk maakt, ziet ze een man in haar kamer. De volgende dag ziet ze naast hun zieke koe een spijker. Later blijkt dat die koe het ‘scherp in’ had. Een paar dagen later droomt ze dat haar broertje Marco van de tractor valt. Als Marco een paar dagen later een ongeluk krijgt, wordt ze heel erg bang. Op school gaat het steeds slechter. Als een leraar, meneer Galenkamp, vraagt hoe dat komt, vertelt ze hem het hele verhaal. Ook vertelt ze hem dat ze soms een aura om iemand ziet, ook om de boom bij hun huis. Ze vertelt het verhaal ook aan Esther, haar vriendin, die probeert haar zoveel mogelijk te helpen.

Een paar dagen later, bij Esther thuis, laat Esther Leny een munt zien die ze heeft gevonden bij een boerderij bij hun in het dorp. Wanneer Leny die munt vastpakt ziet ze beelden van de boerderij waar onder-

gedoken Joden worden opgepakt. Ze vertelt het verhaal aan haar ouders, maar die geloven haar niet echt. Wanneer de broer van Leny het per ongeluk aan een vriend vertelt verspreid het zich snel door het hele dorp.

In het weekend dat volgt gaan de ouders van Esther een paar dagen weg en komt Esther bij Leny logeren. Op zondagavond krijgen ze een telefoontje van Esthers moeder dat haar vader na een wandeling niet meer is teruggekomen. Als Leny samen met Esther een foto voor de politie gaat zoeken, houdt ze een foto van Esthers vader vast, en ziet dan beelden van een bepaalde plek. Later blijkt dat de vader van Esther vlakbij die plek is gevonden.

Als meneer Galenkamp dit hoort regelt hij een gesprekje met meneer Bijlevelt, een deskundige, waar Leny dan samen met Esther en meneer Galenkamp heen gaat. Meneer Bijlevelt heeft haar aan de ‘beschermengel’ Stella geholpen.

Als Leny na een tijdje gewend is aan haar ‘helderziendheid’, begint ook haar omgeving haar beter te begrijpen.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen