U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : E.nesbit - The Railway Children.
Deze versie komt van http://huiswerk.leerlingen.com/boekverslag/21683/ en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Engels en het aantal woorden bedraagt 1175 woorden.

The railway children

Geschreven door E.Nesbit

Een avontuurlijk verhaal.Het boek heet “The railway children” omdat het over een paar kinderen gaat die in een huis bij de spoorbaan wonen.Er zijn een paar hoofdpersonen:

• Peter: hij is de enige jongen van het gezin en wil altijd de baas zijn.

• Roberta: zij is de oudste en de slimste.

• Phyllis: zij is de jongste.De samenvatting:

Roberta, Peter en Phyllis leven in Londen.

Op een dag was Peter jarig. Hij werd 11 en voor zijn verjaardag heeft hij een treinmotortje gekregen. Phyllis maakte hem stuk zoals ze wel eens meer deed. Haar vader kon het wel maken maar had daar alle hulp bij nodig. Toen kwamen er opeens een paar mannen die tegen moeder zeiden dat vader mee moest komen. Moeder wou niet vertellen waarom, maar ze zei wel dat vader voor een lange tijd weg bleef. Vijf dagen later gingen ze verhuizen naar een klein wit huis. Binnen dat huis was helemaal niets. De volgende dag gingen ze naar de tuin vanuit daar was de treinbaan te zien en een grote brug. Ze gingen naar het station daar zagen ze kolen liggen. Ze vroegen aan de baas waar die voor waren. Voor de treinen zij hij. Ze gingen terug naar huis en vroegen of ze een vuur mochten maken, maar er was geen geld voor kolen. Peter ging toen kolen bij het station halen maar de baas zag hem en zei dat dat niet mocht, maar liet ham toen voor deze ene keer gaan. Ze hadden intussen 3 nieuwe vrienden gemaakt: de baas van het station, Perks die ze altijd verhalen vertelde en een oude man waarnaar ze elke dag zwaaiden. Op een dag was hun moeder ziek en de dokter zei dat ze in bed moest blijven en veel fruit en vlees moest eten. Ze hadden geen geld voor fruit en vlees. Dus vroegen ze aan de oude man of hij dat voor hem wou kopen. Die avond kwam Perks een doos met fruit en vlees brengen. Toen moeder beter was, was ze boos omdat ze vond dat ze mensen niet om geld mochten vragen. Ze hadden weer 2 nieuwe vrienden gemaakt: Jim en Bill zij reden op de treinen. Op een dag gingen ze naar de tunnel opeens viel er een boom om. Ze wisten niet hoe ze de trein moesten stoppen. Peter zei tegen de meisjes, misschien kunnen jullie met jullie rode rokjes zwaaien. Dat deden ze en de trein stopte. Jim en Bill waren heel blij dat ze hun gewaarschuwd hadden.

Het was Perks zijn verjaardag ze moesten iets verzinnen. Toen zei Peter zullen we gaan vissen en dan onder het vissen een cadeau verzinnen, en dat vonden ze allemaal een goed idee. Toen ze wilden gaan vissen kwam er een man uit een woonboot, hij zei tegen hen dat ze daar niet mochten vissen. Toen kwam zijn vrouw en die zei dat hij meestal aardig was tegen kinderen en dat zij zelf ook een baby hadden. Ze vroegen wat ze met de baby moesten doen, maar de vrouw zei dat ze zo weer terug was. Toen ze wegliepen stond de woonboot ineens in de brand. Roberta zei dat zij de baby ging halen, maar Peter wou de baby ook halen dus sprongen ze tegelijk op de boot maar Roberta was eerder ze haalden de baby eruit en gaf hem aan Phyllis en ging naar het dorp om te zeggen dat er brand was. Peter ging de vrouw zoeken en zei dat de boot in de brand stond. De man en vrouw waren blij en de man zei dat ze mochten vissen wat ze wilden. Maar ze wisten nog steeds niet wat ze met Perks zijn verjaardag moesten doen.

Peter had een idee, zullen we langs de deuren gaan om cadeaus te vragen zei hij, want iedereen vind Perks aardig. Toen ze de cadeaus hadden opgehaald en aan mrs. Perks hadden laten zien was ze heel erg blij. Maar toen mr. Perks thuis kwam was hij heel erg boos omdat hij wist dat de kinderen bijna geen geld hadden, maar toen ze zeiden dat ze het aan alle mensen uit de buurt hadden gevraagd moest mr. Perks het wel aan nemen.

Op een dag had Roberta met Peter een groot gevecht om het tuinmes, opeens ging het mes in Peters voet. De dokter moest komen en die zei dat hij in bed moest blijven. Maar hij verveelde zich, dus ging Roberta kranten halen bij Perks. Toen ze in een van de kranten keek zag ze een foto van haar vader met daaronder de tekst “this man is a spy”. Ze zei het tegen haar moeder en toen vertelden ze dat de mannen politiemannen waren en dat vader het niet was. Maar wie dan wel vroeg Roberta moeder dacht dat het een man op vaders werk was die hem niet aardig vond. Ze schreef een brief aan de oude man en vroeg daarin om de echte spion te zoeken.

Peter kon voor het eerst weer uit zijn bed. Ze gingen op school naar een spelletje kijken, de kinderen gingen de treintunnel in maar 1 jongen kwam er niet meer uit. Ze gingen de tunnel in en opeens kwam er een trein al snel hadden ze de jongen gevonden Roberta bleef bij hem en de rest ging hulp zoeken ze kwamen bij een seinhuis daar was een man maar hij moest daar blijven. Toen kwamen ze bij een ander huis daar, was iemand thuis de man daar hielp hun en bracht Jim (de jongen uit de tunnel) naar hun huis. Toen kwam de grootvader van Jim hij was de oude man van de trein. Ze vroegen aan de oude man of Jim nog kon blijven hij zei ja totdat hij beter is. De oude man zei in de tuin tegen Roberta ik heb je brief en ik denk dat ik je kan helpen.

Jim zijn been werd langzaam beter. Ze gingen zijn grootvader uitzwaaien en iedereen uit de trein zwaaiden mee. En ze gingen weer naar binnen Roberta kom zich niet concentreren tijdens haar lessen, moeder vroeg aan Roberta of ze ziek was maar Roberta ik denk het niet maar mag ik naar buiten en dat mocht ze. Op weg naar het station deden de mensen heel aardig tegen haar. Er gaat iets gebeuren dacht Roberta. Perks had een krant in zijn hand en hij zij dit is heel goed, heel goed. Er stopte een trein en daar kwamen 2 vrouwen en 1 man uit haar vader!!!

Vader zij dat ze de echte spion te pakken hadden. Ze zei ik wist altijd al dat jij het niet was. Nu gaan we naar huis om jou moeder te vertellen dat ik thuis ben. Toen hij in de tuin stond wist hij dat hij thuis was bij zijn vrouw en zijn kinderen, zijn spoorbaan kinderen.Ik vind het een heel leuk boek om te lezen maar om er een samenvatting en een boekverslag over te maken is heel irritant.The EndAndere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen