U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : -- - Tijd Voor Chocola.
Deze versie komt van http://www.collegenet.nl/studiemateriaal/verslagen.php?verslag_id=14354 en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 422 woorden.

Tijd voor chocola (Caroline Pitcher)Korte inhoud

In dit boek is een zestienjarig meisje aan het woord, het is een soort dagboek waar ze al haar belevenissen en die van haar vrienden in op schrijft. Ze vertelt over haar Aantrekkelijke Vreemdeling, over het leven van Ster die niet gelukkig is met haar stieffamilie, ze vertelt ook wat er op school gebeurt, maar vooral wat er op hun bus gebeurt. Ster is haar stille vriendin die problemen had met haar stieffamilie en op een dag probeerde te vluchten naar Frankrijk, om bij haar moeder te zijn. Gelukkig vonden Emma (meisje dat dit verhaal schrijft) en Lizzie (ook een vriendin) haar op de luchthaven terug en kwam alles weer goed. Alles speelt zich af in de zomervakantie. Ze ontdekt dat haar Aantrekkelijke Vreemdeling een naam heeft, nl. Daniël. Bij haar eindexamen haalt Emma schitterende punten, dus de vakantie kan beginnen. Op haar bus zit Jono Watkins, voor haar beter bekent al Walgelijk W. Ze vertelt ook over haar vriendin Lizzie, wat ze samen allemaal beleven (alledaagse dingen meestal).

In dit boek schrijft ze ook een aantal recepten, zoals een recept voor chocoladecake (haar favoriet).Thematiek

-Wat zijn de hoofdthema’s in dit boek?

Humor en puberteit

-Hoe staat de auteur hier tegenover? Hoe verwerkt hij het?

De auteur werkt het thema “puberteit” uit door een tiener aan het woord te laten. Op die manier klinkt het niet alleen “jong” maar is het boek ook humoristisch.µEigen evaluatie

Ik geef dit boek 9/10. Op sommige momenten was het echt grappig, maar dan op andere momenten weer heel serieus. Er wordt over verdriet, tranen, plezier, depressies en woede gesproken. Af en toe werd het ook wat spannend. Ik vind ook dat het boek goed geschreven is en het is leuk dat je af en toe een recept ontdekt terwijl je leest.Andere opdrachten-Welke 5 woorden passen het best bij dit verhaal volgens jou?

Geloofwaardig, realistisch, spannend, aangrijpend, lachwekkend.-Ben je als lezer tevreden over het einde van het verhaal?

Neen, het heeft een open einde dus je weet eigenlijk niet echt hoe het verder afloopt met alle personages, waarschijnlijk zal er nog een vervolg op dit boek komen.-Wie zijn de personages?

Emma peek: Zij schrijft het boek.

Lizzie: Vriendin van Emma.

Ster: Vriendin van Emma.

Dodo: Hij is de mentor van Emma en de rest van haar klas.

Beneden-Bob: Hij is een winkelier in dit verhaal.

Mevrouw Manager: De vriendin van Dodo.

Tubajongen: Een jongen die ook op Emmas bus zit.

Aantrekkelijke Vreemdeling: Hier is Emma een beetje op verliefd.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen