U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Evert Hartman - De Voorspelling.
Deze versie komt van http://www.scholieren.com/boekverslagen/1383 en is laatst upgedate op 20/03/1999.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 649 woorden.

Titel, schrijver en druk

De Voorspelling

Evert Hartman

Vierde Druk in 1993Samenvatting

Sander komt thuis van avondje kroeg, hij is student en zit midden in de ontgroening. Als hij om 01.00 uur thuis komt wordt er na een tijdje aangebeld en er staat een man met een laptop onder z'n arm voor de deur. Hij zegt dat hij Sander over 2 weken komt halen en dat Sander tekens krijgt. Sander is vol verbazing en gelooft er niks van, maar toch is ie een beetje bang.

De volgende dag krijgt ie een boete omdat ie door rood reed en Sander werd ook bijna door een auto aangereden maar kan deze nog net ontwijken. Als Sander in de bibliotheek is ziet hij een boek staan met de titel "Dood als metgezel" van H.A. Dekkers. Als hij twijfelt om het boek te nemen kijkt nog eens naar de schrijver en hij gooit gelijk het boek terug in het rek: H.A. Dekkers --> Haddek. Sander gaat snel naar huis toe. 's Avonds gaat hij naar de kroeg en als hij bezopen naar huis fietst komt er een auto op hem afgereden Sander kan de auto nog net ontwijken en knalt tegen een hek aan. Zijn wang ligt open en zijn fiets is kapot. Als hij lopend naar huis gaat komt hij een vriendin tegen met een paar vrienden. Zij brengen hem naar het ziekenhuis en dan weer naar huis. Sander gaat voor een weekendje naar z'n ouders toe met de trein in de trein komt hij een meisje tegen: Danielle. Danielle praat veel tegen Sander maar Sander heeft er niet zoveel zin in.

Zijn ouders wonen in Zwolle en als hij even naar de wc gaat ziet hij op de kalender achter zijn naam een kruis staan, snel verscheurt Sander de kalender en rent in paniek naar zijn kamer toe. Als Sander weer naar huis toe gaat komt hij weer Danielle in de trein tegen en weer begint ze hele verhalen tegen hem. Als Sander die avond naar de kroeg gaat krijgt hij een na-ontgroening. Hij wordt geblinddoekt in een auto naar een afgelegen eilandje gebracht en moet weer op tijd terug komen in de kroeg. Als hij niet op tijd is dan moet hij een andere studenten groep gaan zoeken en als hij het haalt, wat overigens onmogelijk is, krijgt hij een erelidmaatschap. Als hij op het eilandje is hoort hij zijn naam roepen en Sander denkt dat het Hadek is maar na nog een paar keer geroepen te zijn hoort hij dat het Danielle is. Hij springt op en roept terug. Danielle haalt hem op met het bootje en Danielle en haar tante brengen hem met de auto naar de kroeg. Hij wacht nog heel even in de auto tot een paar minuten voor tijd en rent dan de auto uit naar de kroeg waar iedereen al buiten staat te wachten. Zoals afgesproken krijgt Sander zijn erelidmaatschap.

Als Marijn (een meisje dat bij hem op de verdieping woont en waar hij verliefd op is) en Sander naar de verjaardag van Lodewijk (de beste vriend van Sander) gaan breekt er brand uit. Iedereen kan ontsnappen en dat ook dankzij Danielle die "toevallig" weer in de buurt was. Gelukkig krijgt Lodewijk een schadevergoeding en Sander krijgt verkering met Marijn.

Sander gaat op zoek naar Danielle omdat ze hun leven gered heeft. Danielle had verteld op welke school ze zat en daar gaat Sander informeren. Maar op die school kennen ze helemaal geen Danielle. Dit vindt Sander heel raar want hij wist toch heel zeker dat Danielle op deze school zat, dat had ze zelf verteld...bestaat Danielle eigenlijk wel....???Titelverklaring

Hadek deed een soort voorspelling over de tekens en die kwamen uit.Hoofdstukindeling

De hoofdstukken zijn genummerd.Tijd

Het is in chronologische tijd verteld.Thema

Studenten.Boektypering

Tendensroman.Eigen mening

Ik vond het wel een goed boek en soms ook best wel spannend.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen