U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : John Grisham - Achter Gesloten Deuren.
Deze versie komt van http://huiswerk.leerlingen.com/boekverslag/21650/ en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1174 woorden.

Achter Gesloten DeurenRoel

A) Zakelijke GegevensTitel van het boek Achter Gesloten Deuren

Naam Schrijver John Grisham

Vertaald door Jan Smit

Jaar van Uitgave 1992

Naam Uitgever Bruna Bv Te UtrechtB) Samenvatting:

Beschrijving van de hoofdpersonen:Naam: Darby Shaw. Ze is een studente rechten.

Leeftijd: 24 jaar oud

Karakter: ze wil graag leren en helpen om de misdaad uit de wereld te helpen. In het verhaal blijft ze daar de hele tijd mee bezig.Naam: Rechter Rosenberg

Leeftijd: 91 jaar oud

Karakter: hij is koppig en oud. In het verhaal wordt hij erg snel vermoord.Naam Rechter Jensen

Leeftijd: 43

Karakter: Hij is een eigenwijze rechter omdat hij spelletjes speelt met de zijn bewaking. Daardoor hebben ze geen controle over hem en wordt hij vermoord.Naam: Tom. Hij is een leraar.

Leeftijd: niet bekend

Karakter: Hij is de vriend en leraar van Darby en ook hij word in het verhaal vermoord. Hij veranderd wel in het verhaal aan het begin gelooft hij Darby namelijk niet, maar later helpt hij haar om Mattiece te laten arresteren.Naam: Victor Mattiece

Leeftijd: niet bekend

Karakter: Hij is altijd op geld uit en laat de 2 rechters en Tom vermoorden. Hij wordt later gearresteerd.

Het VerhaalHet Hooggerechtshof is de belangrijkste rechtszaal in de VS, rechters worden aangenomen door de regering, dus wil een Republikeinse regering proberen Republikeinse rechters aan te stellen.Rechter Rosenberg was een Democraat, hij hielp in de rechtszaal Indianen, homoseksuelen, armen, zwarten enzovoort. Omdat rechters van Het Hooggerechtshof altijd worden bedreigd, hebben ze lijfwachten, maar de lijfwacht van Rosenberg mocht niet in het appartement van de rechter komen. Dit bleek niet zo slim te zijn, want op een nacht wist een seriemoordenaar in de kamer van Rosenberg te komen hij schoot drie schoten in Rosenbergs hoofd en weg was Rosenberg want niemand had het gehoord omdat de moordenaar, die Khamel heette, een geluiddemper op zijn pistool had gedraaid.

Diezelfde avond werd er nog een Democratische rechter neergeschoten namelijk Rechter Jensen.Hij werd neergeschoten in een theater. Rechter Jensen had ook lijfwachten maar hij had een spelletje ervan gemaakt om ze te laten zoeken dan plakte hij een nepsnor op en deed een bril op zijn neus. Zo werden er dus in een avond 2 belangrijke democratische rechters vermoord.Toen de president (zelf een republikein) over de moorden te horen kreeg vond hij dat erg maar als hij naar de politieke kant keek dan kwam dat hem goed uit omdat hij nu 2 Republikeinse rechters kon kiezen.Darby Shaw kende Rosenberg en Jensen goed, dus was zij verdrietig. Darby wilde weten wat er allemaal was gebeurd. Ze werkte die week heel hard aan een oplossing. Een oplossing die zij The Pelican Brief noemde.Die oplossing is zo:

In Louisiana woont een man die Victor Mattiece heet. Deze man vond een reusachtig olieveld, maar er wonen veel pelikanen op het land erboven en pelikanen zijn beschermde dieren. Green Rescue, een milieugroep, ging naar het Hooggerechtshof. Ze kregen te maken met een Democratische rechter en Democraten zijn vaak natuurliefhebbers. De rechter besloot dat Mattiece er niet mocht boren naar olie. Als er een Republikeinse rechter was had het misschien wel gemogen. Hierdoor had Mattiece een goede reden om van de Democratische rechters af te komen.Ze stuurde de oplossing naar de FBI nadat die de oplossing lazen begonnen ze direct met onderzoek.

Op een dag ontmoette de President de directeur van de FBI Voyles. De president vroeg Voyles om te stoppen met het onderzoek. De president die wist dat Mattiece het had gedaan had illegale zaakjes met Mattiece, maar vertelde Voyles dit uiteraard niet. Maar Voyles bleef met het onderzoek door gaan.Ondertussen moest Darby op de vlucht, de mannen van Mattiece probeerden haar telkens te vermoorden omdat ze zoveel wist. Zo was er op een gegeven moment een autobom in de auto van Tom gelegd. Nadat ze samen hadden gegeten ging Tom de auto halen om samen naar huis te rijden maar toen hij de sleutel omdraaide, ontplofte de auto. Darby stond buiten te wachten en ze wist dat de bom eigenlijk voor haar bedoeld was. Dit was 1 van de vele acties om haar om het leven te brengen.Na weken van onrust was er eindelijk bewijs dat Mattiece de 2 rechters had laten vermoorden. Hij had de moordenaar Khamel ingehuurd die voor veel geld de 2 rechters had vermoord. Mattiece werd gearresteerd en de president werd afgezet. Darby vertrok toen naar de Caribische eilanden en leefde nog lang en gelukkig.C) Mijn MeningIk had al eerder op vakantie een boek van John Grisham gelezen: Het Dossier. Dit boek vond ik erg leuk door dat er zoveel spanning in zat. En toen vertelde mijn moeder dat dit boek net zo spannend was en dat geloofde ik gelijk want op de kaft stond de tekst:

Binnen enkele uren worden 2 vooraanstaande rechters in koelen bloede vermoord. Een jonge ambitieuze rechtenstudente komt te dicht bij de waarheid……….

Door zo’n beginnend stukje ben je gelijk aan het boek gekoppeld en wil je het zo snel mogelijk uitlezen. Het begint ontzettend spannend doordat ze niet aan het eind maar gelijk aan het begin worden vermoord. Dit boek is wat ik al had verwacht erg spannend doordat er mensen in worden vermoord en gevolgd. Zo’n stuk als dat Tom vermoord wordt door een zware autobom zet je toch aan het denken omdat het verhaal zich in deze tijd afspeelt kan dat misschien ook met jou gebeuren toch zit er ook nog een fijne kant aan het verhaal.Want je weet door dit verhaal dat er toch ook nog mensen zich inzetten voor het milieu en bedreigde diersoorten en dat soort personen laten zich dan ook niet omkopen voor geld.D) SchrijverJohn GrishamHij is geboren op 8 februari 1955 in Jonesboro in Arkansas. In 1967 verhuist hij naar Southaven in Mississippi. Hij haalde in 1973 zijn diploma aan de Southaven High School. Nadat hij op de universiteit zijn diploma haalde ging hij naar de Law School in Ole Miss waar hij in 1981 zijn studie beëindigt. Daarna begint hij als advocaat en dat werk doet hij bijna zijn hele leven lang.

Hij trouwde met Renee Jones op 8 mei in Oxford in Mississippi. In 1984 werd Ty hun eerste kind geboren niet veel later word hun 2 de kind geboren: Shea.Hij schrijft meestal boeken over Rechtbanken en Rechtszaken omdat hij bijna zijn hele leven in de rechtbank heeft gewerkt.Hij heeft tot nu toe heel veel goede Thrillers geschreven waarvan de meeste bestsellers zijn geworden, de meeste zijn ook nog in veel talen vertaald en van sommige zijn zelfs films gemaakt!! Dit zegt dus wel iets over de kwaliteit van zijn boeken.

John GrishamDe boeken van John Grisham zijnDe Jury Verfilmd Winterzon -

Achter Gesloten Deuren Verfilmd De Client Verfilmd

De Advocaat van de Duivel Verfilmd De Straatvechter -

De Erfpachters - Het Vonnis -

Het Dossier - In het Geding -

De Broedersschap - De Partner -

Het Testament - De Rainmaker -

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen