U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Anne Winkels - Vriend Of Dealer.
Deze versie komt van http://huiswerk.leerlingen.com/boekverslag/21649/ en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 435 woorden.

Datum: 30/01/2001

Titel: vriend of dealer

Auteur: Anne Winkels

Genre: drugs

Hier gaat het boek over:Het boek gaat over Saskia, haar beste vriendin Christel belandt in het ziekenhuis na het bezoeken van een dance party.

Als Saskia dat hoort schrikt ze zich wezenloos, wat moet Saskia op een dance party? , heeft ze echt pillen geslikt? .

Saskia duikt in een wereld waar ze eerst niets mee te maken wilde hebben. Een wereld waar ze niet bepaald warm wordt ontvangen.

Maar waaruit ontsnappen ook steeds moeilijker wordt! .

Saskia komt erachter dat er op de school waar zij zit drugs word verkocht aan en door scholieren, ook komt ze erachter dat Thomas ook wat met die bende te maken heeft.

Thomas was de jongen die Christel een pilletje gegeven had waarvan ze waarschijnlijk tegen de vlakte is gegaan.Saskia gaat samen met haar leraar Boris van Amsterade op onderzoek uit, Ze ontdekken dat er met de pillen die op school verkocht worden geknoeid word.

Er wordt namelijk speed door heen gemengd en samen met XTC geeft dit een felle reactie, en het is bovendien zeer verslavend dus verdienen de dealers er goud mee.

Maar dan word Boris in elkaar geslagen en krijgt Saskia allemaal dreigbriefjes.Het word haar duidelijk dat het wereldje waarin ze zich bevind gevaarlijker is dan ze gedacht had, en vooral voor haar! , want zij is de dochter van de rector en iedereen is als de dood dat 'papaskindje'

Haar mond opendoet tegen haar vader.Maar dan krijgt Thomas spijt, hij wilt uit de bende stappen maar voordat hij dat heeft kunnen zeggen krijgt hij de opdracht Saskia in de gaten te houden en haar zo nodig zelfs uit te schakelen.

Omdat hij niet wilt dat iemand anders dat zou moeten doen en dan misschien Saskia echt iets aan zou doen houd hij zijn mond.Het einde loopt goed af, Thomas en Saskia gaan samen naar de politie maar als ze op weg zijn worden ze onderschept door twee mensen in een auto die hen naar het CAD brengen, dat is het hoofdgebouw van de bende en ze worden opgesloten in een klein keldertje die dient als opslagruimte voor alle pillen.

Gelukkig herinnerd Thomas zich dat hij zijn mobieltje nog in zijn binnenzak zit en heel zachtjes bellen ze de politie en die pakken de bende op.Mijn mening over het boek:Ik vind dit boek echt goed, het is mooi geschreven en je komt er makkelijk doorheen, alleen vind ik het einde wat slap, de rest van het boek is heel spannend en daarom is het zonde dat het zo'n slap einde heeft.

Maar voor de rest is het boek heel goed en ik heb het in een adem uitgelezen.Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen