U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag : Antoine De Saint-exupery - De Kleine Prins.
Deze versie komt van http://scholieren.samenvattingen.com/documenten/show/9467936/ en is laatst upgedate op 26/10/2002.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 386 woorden.


Inhoud:


Het boek gaat over een klein jongetje dat op zijn eigen komeet woont. Hij heeft een pratende roos, waar hij erg van houdt en hij verzorgt hem ook goed. Het liefst kijkt “de kleine prins” naar de ondergaande zon of naar andere kometen. En op een dag besluit hij een reis te maken naar de andere kometen, hij doet een stolp over zijn roos en begint met z’n reis.

Eerst gaat hij naar een komeet waar een koning woont, daarna gaat hij naar een komeet met daarop een drukke zakenman. Daarna reist hij naar een komeet waar een dronkaard woont die “drank drinkt om de pijn te vergeten die hij door de drank krijgt”. De laatste komeet is een kleine komeet met een lantaarnpaal en een lantaarnaansteker die de lantaarn om de 5 seconden aan en uit moet doen. Op al de planeten praat de kleine prins met de bewoner, het zij kort of lang. Zijn laatste bestemming is de aarde…

Er is een piloot neergestort in de Sahara (die piloot is de schrijver), hij is bezig met het repareren van zijn vliegtuig als hij ineens gelach achter zich hoort, het is de kleine prins. In het begin vind de piloot hem maar irritant, maar merkt dat de kleine prins een van de weinige mensen is die hem begrijpen.

De piloot klust elke dag aan zijn vliegtuig en deelt zijn water met de kleine prins, maar het water gaat langzaam op. Wanneer het water op is lopen de piloot en de kleine prins door de woestijn op zoek naar water. Na een tijdje valt de jonge, zwakke kleine prins flauw en de piloot draagt hem, gelukkig vind hij niet veel langer een bron.

De kleine prins krijgt wat water en komt weer bij, ineens ziet hij een vos, die hij temt nadat de vos hem heeft geleerd hoe hij hem moet temmen. Na een tijdje gaan de piloot en de kleine prins weer terug naar het neergestorte vliegtuig. De piloot was al bijna klaar met repareren, en voltooid de reparatie.

Na een lang afscheid genomen te hebben van de kleine prins vliegt de piloot terug en verdwijnt de kleine prins…

Slot:


Het is een leuk boek met veel “wijze woorden” erin. Op het eerste gezicht lijkt het een kinderachtig boek maar als je het leest merk je dat het eigenlijk niet zo is.
Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen