U kijkt nu naar de cache versie van het boekverslag :  - Winnie The Pooh.
Deze versie komt van http://huiswerk.leerlingen.com/boekverslag/21601/ en is laatst upgedate op Onbekend.
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 1711 woorden.

Het boekje gaat over winnie the pooh natuurlijk. Het wordt verteld door een verteller wat in het begin wordt uitgelegt. Het verhaal bestaat uit 10 korte verhaaltjes en een introductie.In de introductie wordt uitgelegt waarom de beer Winnie the pooh heet. Het komt doordat Christopher Robin vroeger ooit een zwaan had die hij pooh noemde. Toen de zwaan weg was kreeg hij een beer die hij ook pooh noemde, Winnie the pooh.Verhaaltje 1:

Eerst is er nog een gesprekje tussen Christopher Robin en de verteller. De verteller verteld erover hoe de knuffel pooh achter Christopher Robin de trap afgesleept wordt. Dan vraagt hij of de verteller een verhaaltje wil vertellen over Pooh en z’n vrienden waar hij zelf ook in voor komt. Dan gaat de verterteller over in de wereld waar Winnie the pooh in zijn verhalen echt leeft. Hij doet dus alsof Winie the pooh zelf kan denken en kan praten enz, dus zelf leeft met zijn vrienden in het bos.

Het verhaaltje gaat erover dat Pooh honing wil uit een bijenkorf ergens heel hoog in een boom. Hij heeft een idee om niet op te vallen als hij daar boven is en rolt zich helemaal in de modder. Hij vliegt met een ballon naar boven en Christopher Robin kijkt toe. Als hij merkt dat het toch niet zo goed gaat haalt Christopher Robin hem beneden door de ballon lek te prikken.

Dan zijn we weer even terug naar de werkelijkheid. Christopher Robin gaat in bad met Pooh en vraagt de verteller of hij wil komen vertellen als hij in bad zit.Verthaaltje 2:

Het gaat erover dat Pooh niks te doen heeft en maar wat rond gaat lopen en tot het besluit komt om ergens op bezoek te gaan. Hij komt aan bij zijn vriend Rabbit (konijn). Op het begin doet Konijn alsof hij niet thuis is maar als hij zegt dat hij net van plan was naar zijn “goede vriend” Pooh te gaan, zegt pooh dat hij er al is en laat Rabbit hem binnen. Pooh krijgt een pot honing voor zijn neus en eet het helemaal op. Als hij weer wil gaan ontdekt hij dat ie te dik is geworden om door de deur van Rabbit te gaan. Hij komt vast te zitten en Rabbit gaat via een achteruitgang Christopher Robin halen. Hij zegt dat Pooh een week moet wachten en dat ze hem er dan uit kunnen trekken. Na een week trekken ze met alle vrienden van Rabbit Pooh uit het holletje.Verhaaltje 3:

Piglet (knorretje) gaat naar buiten om te zien of hij bij iemand op bezoek kan gaan. Daar treft hij Pooh aan die de heletijd naar de grond zit te kijken en rond zit te lopen. Als Piglet vraagt wat Pooh aan het doen is zegt hij dat hij aan het jagen is. Piglet kijkt ook naar de grond en ziet voetsporen. Pooh beweert dat ze van een beest zijn. Ze besluiten de voetsporen te volgen. Er komen er alleen steeds meer bij en Piglet wordt bang en gaat weer naar huis. Op een gegeven moment staat Christopher Robin ineens voor pooh’s neus. Pooh vraag wat hij hier doet en Christopher lacht pooh uit omdat hij steeds zijn eigen voetsporen rondom een boom aan het volgen is.Verhaaltje 4:

Het verhaal gaat over Eeyore die z’n staart is verloren en Pooh wil die voor hem gaan zoeken. Hij zoekt overal en kijkt rond. Hij komt uit bij Owl (uil) omdat hij volgens iedereen zo wijs is. Hij staat bij de voordeur en leest een tekst die hij eigenlijk niet kan lezen omdat hij “de beer met de hele kleine hersens” wordt genoemd en dus niet kan lezen. Als pooh op de deur heeft geklopt en binnen zit vraagt pooh aan uil of hij misschien eeyor’s staart ergens heeft gezien. Uil weet niet waar de staart zou kunnen zijn dus Pooh gaat weer. Voor de deur zit hij te kijken naar uil’s nieuwe bel en hij komt erachter dat die bel de staart van Eeyor is. Winnie brengt de staart terug naar Eeyor en Christopher Robin spijkert de staart er terug op.Verhaaltje 5:

Winnie the Pooh en Piglet willen een “Heffalump” gaan vangen omdat ze allebei niet weten hoe die eruit zien. Ze verzinnen een plan en lokaas. Het plan was dat ze een diepe kuil graven en het lokaas is de laatste pot honing van Pooh. Ze gaan slapen en zouden elkaar om 6 uur weer zien op de plek waar de val zit. ’s Avond krijgt Pooh honger en kijkt of hij nog honing heeft. Dan komt hij erachter dat zijn laatste pot in de val staat. Hij gaat er naar toe en eet de pot leeg maar blijft er met zijn hoofd in vast zitten en komt vervolgens niet meer uit de kuil. Om 6 uur komt piglet kijken of ze iets gevangen hebben. Hij ziet iets in de kuil en rent naar Christopher Robin om te vertellen dat ze een “heffalump” hebben gevangen. Cristopher komt kijken en ziet dat het pooh met een lege pot honing op zijn hoofd is. Dan bevrijdt hij Pooh.Verhaaltje 6:

In dit verhaaltje is Eeyore jarig en niemand weet dat, totdat Pooh langs komt en het van Eeyore hoord. Hij gaat het snel aan de andere vertellen en gaat nadenken over een cadeau voor Eeyore. Hij krijgt een goed idee en wil Eeyore een pot honing geven. Onderweg naar hem toe krijgt Pooh honger en eet de honing helemaal op. Nu heeft hij alleen nog de pot over maar vind het een prima cadeau om te geven. Piglet wil Eeyore een ballon geven maar omdat hij de eerste wil zijn die een cadeau geeft valt hij met de ballon en is het kapot. Toch komt hij zo bij Eeyore aan een hij is erg blij met z’n kapotte ballon. Als Pooh met zijn pot bij uil aan komt verteld hij dat Eeyore jarig is en vraagt of uil “happy birthday” op de pot wil schrijven. Uil probeerd het maar het wordt iets heel anders maar dat vinden ze niet erg.

Terug in de werkelijkheid vraagt Chritopher Robin aan de verteller of hij ook iets geeft. Volgens de verteller geeft hij een verfdoos om mee te verven.Verhaaltje 7:

Er komen indringers in ht bos: Kanga en haar baby Roo. Piglet, Rabbit, Owl, Eeyore en Pooh zijn het daar niet mee eens. Ze willen hin weg hebben. Piglet, Rabbbit en Pooh verzinnen een plan hoe ze dat gaan doen. Ze willen Roo ontvoeren en Piglet daarvoor in de plaats in de buidel van Kanga zetten. Als ze denken dat het plan gelukt is gaat Piglet dus mee naar Kanga’s huis. Kanga speelt het spelletje mee omdat ze alles allang door heeft. Ze doet net of Piglet, Roo is en zegt dat hij nodig in bad moet waar piglet een grote hekel aan heeft. Piglet zit uit allemacht te proberen om Kanga over te halen dat het piglet is en niet Roo maar Kanga doet net of ze denkt dat Roo (piglet dus) een grapje maakt. Als Christopher Robin binnen komt lopen vraagt Piglet aan Christopher wie hij is maar Christopher speelt het spelletje van Kanga mee. Piglet rent dan de deur uit en terug naar pooh en de rest. Vanaf dat moment accepteren ze Kanga en Roo in hun bos.Verhaaltje 8:

Christopher Robin wil de Noord-pool gaan zoeken. Hij Zegt tegen al z’n Vrienden dat ze een grote reis gaan maken en dat ze allemaal mee moeten dus dat ze hun spullen moeten gaan inpakken. Als ze een lunchpauze nemen vlak langs het water komt Roo iets te dicht bij en valt erin. Met z’n alle proberen ze hem eruit te halen. Het lukt Pooh door een lange stok in het water te houden. Christopher vraagt pooh waar hij die lange stok vandaan heeft. Pooh zegt dat hij hem net van de grond had geraapt. Christopher Robin begint te juichen want pooh had zojuist de Noord-pool gevonden. Ze staken hem in de grond en hingen er een bordje aan met erop geschreven: North pole discovered by Pooh Pooh found it (Noord-pool gevonden door pooh pooh heeft het gevonden)Verhaaltje 9:

In dit verhaaltje regent het al heel lang en het blijft maar regenen en het stopt maar niet. Piglet’s huis is in een boom maar het water komt steeds hoger. Hij weet zichzelf geen raad en vind een oude fles en een stukje papier waarop hij schrijft: Help piglet, it’s me piglet help help help. Hij gooide de fles met het briefje als flessenpost uit het raam. Pooh die ook last had van de regen was op een tak gaan zitten met heel zijn voorraad honing omdat hij daar droger zat. Toen hij in het water een fles zag drijven met daarin een briefje kon hij het niet lezen en besloot naar Christopher Robin te gaan. Hij had zelf van een pot honing een boot gemaakt en noemde die: The floating bear (de varende beer). Door de stroming kwam hij na een tijdje bij Christopher Robin aan. Pooh liet het briefje lezen en samen gingen ze Piglet redden in de paraplu van christopher als boot (pooh’s idee) en noemde het: The brain of Pooh (het verstand van Pooh).

In dit verhaal komen een paar afkoringen voor hoe Pooh zichzelf allemaal noemt: F.O.P. (friend of Piglet (vriend van Piglet)) R.C. (rabbit’s Companion (Rabbit’s gezelschap)) P.D. (pole discoverer (Pool ontdekker)) E.C. and T.F. (Eeyore’s Comforter and Tail-finder (Eeyore’s trooster en staart vinder)).Verhaaltje 10:

Christopher Robin gaat hier een speciaal feestje geven voor Pooh. Iedereen is uitgenodigt en iedereen komt. Als het zover is wil Christopher Robin een cadeautje geven. Eeyore begind ineens te praten omdat hij denkt dat het feestje voor hem is. Als christopher het cadeautje aan Pooh geeft snapt hij het pas. Pooh had potloden gekregen, een gum en een liniaal zodat hij kon leren schrijven. Iedereen was blij behalve Eeyore, hij vond dat hele schrijfgedoe maar nix.Dan komen we weer bij een stukje werkelijkheid. Christopher vraagt de verteller of hij morgen weer verder wil vertellen over hem en de avonturen van zijn knuffel Winnie the Pooh. Pooh wordt weer achter Christopher Robin aan de trap op gesleept.

Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen