Boekverslag :  - De Razende Stilte
De taal ervan is Nederlands en het aantal woorden bedraagt 476 woorden.


Marnie, een meisje van 16 jaar, woonde bij haar ouders, broers en zussen. Tot op de dag dat de rijke Isaak Isherwood haar ten huwelijk vroeg. Vanaf toen veranderde haar leven. Isaak was namelijk de zoon van een rijke landheer. Deze heer was een tijd geleden gestorven. Hierdoor hadden zijn zonen, inclusief Isaak, zijn bezittingen geërfd.

Marnie accepteerde zijn aanbod, niet uit liefde, maar om haar ouders'land te redden.

Het pasgehuwde koppel verhuisde naar een dorpje, 1 dag reizen. Wanneer ze aankwamen zag Marnie dat het een rustig plekje was om te wonen. Ze wist onmiddellijk dat ze zich er zou thuisvoelen. Enkel had ze verwacht dat het huisje groter zou zijn. Isherwood wist haar te vertellen dat ze zouden doorreizen naar een groter en proper huis.

's Avonds wanneer ze gingen slapen, dwong Isake Marnie om haar kleren uit te trekken. Dit weigerde ze en daarom was hun eerste nacht een hel: hij had haar verkracht. Enkele dagen later leerde ze de pastoor kennen. Hij had haar eten gegeven al verwelkoming; Hiermee kon ze Isherwood tevredenstellen.

Op een dag was er een gat in het dak en Isaak besloot deze te herstellen. Plots hoorde Marnie een enorme klap Het was Isaak, hij was door het dak gevallen. De man was op slag dood.

Marnie rende om hulp naar de pastoor. Deze begroef de heer Isherwood.

Vanaf toen deden de roddels hun ronde door het dorpje. Het meisje werd beschuldigd van hekserij!

Het beste wat Marnie nu kon doen, was haar onschuld bewijzen. Dit werd gedaan door middel van een gloeiende ijzeren staaf in de hand te houden.

Hierbij werd ze gesteund door pastoor en een jongeman, Raaf. Ze had hem leren kennen via de pastoor. Raaf was een dove jongen. Toen hij pasgeboren was, werd hij achtergelaten. Pastoor heeft hem voedsel gegeven en hierdoor kon hij overleven.

De oorzaak van de uitstoting was gewoon zijn doofheid. de mensen dachten dat dit ook hekserij was. Al zijn hele leven lang had hij in het woud geleefd;

Marnie had besloten hem gebarentaal te leren. Hierdoor kregen ze een hechte band met elkaar. Samen knapten ze hun huisje op, want vanaf nu kon Raaf bij Marnie gaan wonen.

Op de dag dat ze haar ware-ik ging bewijzen, stonden Raaf en pastoor haar bij. Er sneed een helse pijn door haar hand. Wanneer deze kwelling over was, deed de pastoor doeken rond haar handen. Als de wonden binnen 3 dagen genezen waren, zou ze geen heks zijn.

Dit lukte Marnie. Toch bleven de mensen afstandelijk.

De liefde tussen het meisje en Raaf bloeide tot iets groots. Daarom besloten ze te trouwen en daarna naar een ander dorpje te verhuizen.

Daar konden ze beiden gelukkig hun leven leiden.

Eigen mening


Sherryl Jordan is een fantastische schrijfster. Daarom heb ik ook al haar boeken gelezen. Persoonlijk vond ik dit haar beste en ontroerendste boek. Een echte aanrader die van een beetje spanning en vooral van romantiek houden!




Andere boeken van deze auteur:


Home - Contact - Over - ZoekBoekverslag op uw site - Onze Boekverslagen - Boekverslag toevoegen